Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Cíle se nemění, říká Andy Hipsher

Cíle se nemění, říká Andy Hipsher

foto: Petr Pelíšek

27. 01. 2024 - 09:45

První základní část sezony má za sebou Andy Hipsher, trenér basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko. S dosavadním desátým místem pochopitelně spokojený není, současně věří, že tým může jít v nadstavbě nahoru. „U všech hráčů vidím prostor pro zlepšení,“ vysvětluje svoji víru Hipsher.

Skončila první část Kooperativa NBL. Jak jste spokojený s desátým místem týmu?
Myslím, že nikdo nemůžeme být s desátým místem spokojený. Každý, chce vyhrávat a být první. Dlouhodobě nám chyběl nejlepší střelec Marcu Shawer, až do ledna nám chyběla klasická pětka pod košem. Vhledem k těmto okolnostem, to není úplně špatné. V základní části jsme vyhráli víc zápasů, než v minulé sezoně. Jsme kousek od postupu do Final Four Alpe Adriatické Ligy, poprvé se klub dostal mezi nejlepší osmičku v domácím poháru. Ale největší radost mám z fyzické i psychické odolnosti, kterou mí hráči ukázali. To je něco, co má velkou hodnotu v jakékoli oblasti života a mělo by to být dobrým znamením před druhou částí sezony.

Jak se vám líbí aktuální kádr BK REDSTONE? Splnili hráči očekávání?
Stále si myslím, že máme prostor pro zlepšení, což je dobré. Mám radost, že k tomuto zlepšení dochází díky přístupu hráčů k věcem, které se je snažíme společně s asistentem Carterem Vancem naučit. Osobně jsem přesvědčený, že lidé, kteří jsou otevření učení, se prostě zlepšují. Individuálně i jako tým. A takové hráče máme.

Zůstane už kádr beze změny?
To záleží na celé řadě okolností. Tou hlavní je zdravotní stav. Pokud by se někdo zranil, k nějaké změně by mohlo dojít. Trh průběžně sledujeme, abychom byli na všechny situace připraveni. I díky tomu, že přestupní termín trvá až do play – off.

Co si myslíte o kvalitě české ligy po půl roce od svého příchodu?
Velmi vysoko hodnotím trenéry, domácí a zahraniční hráče i funkcionáře. A také rozhodčí. Jsou přístupní a ochotní spolupracovat t trenéry. Celkově je česká liga kvalitní soutěž, která je současně dobře organizovaná, což je zásluha vedení basketbalové federace.

Jaké jsou cíle pro nadstavbovou část sezony?
Zůstávají stejné, jako před začátkem soutěže. Chceme mít kontrolu nad tím, co můžeme kontrolovat. Během každého tréninku, sezení u videa nebo v posilovně. Jsme procesně orientovaný tým a věříme, že když k tomu budeme takto přistupovat, výsledky budou mluvit samy za sebe. Zaměřit se na věci, které nemůžeme ovlivnit, je plýtvání energií.

Další články