Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Čtvrtým domácím soupeřem BK REDSTONE budou Pardubice

Čtvrtým domácím soupeřem BK REDSTONE budou Pardubice

foto: archiv redakce

28. 10. 2022 - 11:30

V 7. kole Kooperativa NBL vyzvou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ambiciózní Pardubice, kterým vstup do sezony nevyšel, postupně se ale zlepšují a v minulém ligovém utkání porazily silný Kolín. Domácí i přesto věří, že se jim podaří kvalitního protivníka porazit. Střetnutí se hraje v Čajkaréně 29. října od 18 hodin.

„Základem musí být komunikace a organizace hry pod naším košem. Tam máme velké rezervy. Otřepaná fráze říká, že zápasy vyhrává obrana, je to ale pravda, která prostě platí, a tím se musíme řídit. Pokud se tím budeme řídit, máme šanci,“ uvědomuje si dočasný trenér BK REDSTONE Michal Pekárek.

Pardubice sází na zkušenosti rozehrávače Tomáše Vyorala, Petra Šafarčíka, Kamila Švrdlíka nebo Davida Pekárka. Ustálenou osu týmu před sezonou doplnili hned tři zajímaví hráči. Z USK Praha přestoupil Jan Štěrba, kádr posílili Chorvaté Mario Čolak a Robert Rikič. Pivot měřící 219 centimetrů se okamžitě zařadil mezi opory a je zatím druhým nejlepším střelcem Východočechů.

„Chceme navázat na úspěch z Alpe Adria Cupu. V Šibeniku se ukázalo, že když si vyhovíme, umíme být v útoku nebezpeční. Ale vše musí vycházet z obrany. Prvním cílem bude zastavení rychlého protiútoku soupeře. Až pak můžeme myslet na ofenzivu,“ nabádá svůj týmu kouč Pekárek, kterému bude stále scházet rozehrávač Pedja Stamenkovič a také nadějný Lukáš Olbort.

Další články