Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Dalším soupeřem BK REDSTONE je Kolín

Dalším soupeřem BK REDSTONE je Kolín

foto: Petr Pelíšek

17. 11. 2023 - 12:33

Pořádnou porci sebevědomí v posledních zápasech nabrali basketbalisté Kolína, soupeři BK REDSTONE Olomoucko ve 13. kole Kooperativa NBL. V předchozích čtyřech zápasech třikrát rozhodli o vítězství až v úplné koncovce, poslední duel proti Ústí nad Labem dokonce získali ve svůj prospěch až po druhém prodloužení. Zajímavé střetnutí v Čajkaréně startuje 18. listopadu v 18 hodin.

„Ukazuje to na vnitřní sílu týmu i jednotlivých hráčů. Umí zvládnout klíčové okamžiky. Kolín má velkou ofenzivní kvalitu a bude mít k dispozici kompletní sestavu. Abychom měli šanci vyhrát, potřebujeme ubránit pick and roll soupeře a k tomu musíme být úspěšní na doskoku,“ uvědomuje si kouč Olomoucka Andy Hipsher.

Kolínu se v probíhajícím ročníku daří a stačil nasbírat už sedm výher. Přesnou trojkou Číže dvě vteřiny před koncem například sestřelil mistrovskou Opavu. Olomoucko v prvním vzájemném utkání porazil 82:73, když o výhře rozhodl v první čtvrtině, kdy získal náskok dvaadvaceti bodů. „Ten zápas je už dávno za námi. Jen si musíme připomenout, jak je důležité vstoupit do utkání s maximálním soustředěním,“ poznamenal Hipsher.

Oba týmy v polovině týdne odehráli zápasy Alpe Adria Cupu na palubovkách soupeřů a mají za sebou náročné přesuny. Hráči BK REDSTONE hráli v Chorvatsku, Kolín se představil na půdě slovinské Ilirie. „Pro oba týmy je to prakticky stejné. Šlo o podobně vzdálené destinace. Uvidíme, kdo se s náročným programem lépe vyrovná,“ uvedl kouč Olomoucka.

Další články