Zde může být vaše reklama.

Drama se smutným koncem a boj o bronz

Drama se smutným koncem a boj o bronz

17. 04. 2019 - 22:20

Olomouckým basketbalistům se nepodařilo proklouznout do finále 1. ligy. Tým Basketbal Olomouc doma v Čajkaréně bojoval, soupeře potrápil, v dramatické koncovce zápasu sahal po výhře, ale nakonec o ni smolně přišel. Hanáky nyní čeká souboj o bronz, první zápas proti Písku budou hrát v neděli 28. dubna od 18.00.

Domácí vyšel skvěle úvod zápasu a vedli 12:3. Pak hosté stahovali a po první čtvrtině o bod vedli. No a potom odskočili na rozdíl dvanácti bodů, to bylo po prvním poločase. Jenže ve třetí čtvrtce Olomoučtí zabrali a do poslední části zápasu se šlo za stavu 60:60. Drama vrcholilo, Hanáci sahali po vítězství. Bohužel pár sekund před koncem za stavu 75:74 chybovali, hosté toho využili a na víc už nezbyl čas.

„Zahráli jsme super zápas, protrápili jsme družstvo, které má kvalitnější tým. Řekl bych, že ani nevyhrál lepší, ale šťastnější. My jsme bohužel nezvládli koncovku, kdy jsme pořád měli šance ke skórovaní. Ale vedeme o bod a soupeři darujeme koš, to se nemůže stát. Mrzí to mě i hráče, soupeři přeju, aby se mu dařilo dál. Myslím, že diváci viděli kvalitní zápas, děkujeme za podporu. Sezonu jsme odehráli dobře, je vidět, že mužstvo má potenciál, když zůstane pohromadě, tak se může ještě zlepšit. A my se teď porveme o třetí místo, motivace nám jistě chybět nebude,“ uvedl trenér Michal Pekárek.

Basketbal Olomouc – GBA EU 75:76 (18:19 30:42 60:60)

Další články