Zde může být vaše reklama.

Bojovníci zaplní Clarion GCF 49: Cage Fight Olomouc VII již v neděli

GCF 49: Cage Fight Olomouc VII již v neděli

foto: kickbox-olomouc.cz

18. 09. 2019 - 11:48

Čtvrtá zářijová neděle bude v olomouckém Clarion Congress Hotel patřit bojovníkům. Právě zde se uskuteční GCF 49: CAGE FIGHT OLOMOUC VII. Tradiční galavečer bojových sportů představí zápasy MMA, Thajský box a K-1.

Samotný galavečer bude začínat v 18 hodin. „Skládat se bude z jedenácti zápasů. Z nich bude osm podle pravidel MMA, tři pak thajský box,“ řekl Michal Prstek z pořádajícího SMASH GYM Olomouc. Příznivci se můžou těšit na plno výtečných soubojů a také na bojovníky z našeho regionu. „Představí se Pavel Hennrich, ten vystoupí v thajském boxu. Další zápas bude Štěpán Guba, to je mladá olomoucká naděje z Muay Thai Olomouc, který byl nyní na amatérském mistrovství světa v Thajsku. A poslední zápas v thajském boxu budou ženy, zde se utká Marcela Šafranová z  Muay Thai Olomouc se silnou soupeřkou z Prahy, určitě se bude na co dívat,“ podotkl Prstek. „No a v zápasy MMA. GCF je o MMA, takže tyto zápasy převládají. Tam za nás bude určitě hlavní hvězdou Nikolas Kubáň, který bude mít hlavní zápas. Nějaké soupeře ještě ladíme, fight card ještě nemáme uzavřenou, ale bezesporu bude mít galavečer špičkovou kvalitu jako obvykle,“ uvedl Prstek. Představí se spousta bojovníků z regionu, takže atmosféra bude jako tradičně bouřlivá. „Za Smash Gym budou ještě zápasit Honza Meixner, Jirka Kulišťák a Honza Pavelka,“ určitě se bude na co dívat,“ poznamenal Prstek.

Soutěžit se bude v Clarionu ale celý den. Galavečer je vyvrcholením, ale už od rána budou k vidění zápasy amatérské ligy, přesněji páté kolo amatérské ligy CSMMA- SZMMA. Zde budou soutěžit muži na tři tříminutová kola v devíti hmotnostních kategoriích. „To bude začínat v devět hodin ráno, ligu MMA bude prolínat liga K1,“ řekl Prstek.

Vstupné činí 350 korun na celý den. „Doporučuji zajistit si vstupenky v předprodeji, bude vyprodáno, velmi pravděpodobně nebudou lístky na místě. Předprodej běží na Ticketstreamu, pro Olomoučany když tak přímo u mě, pokud mě znají,“ uvedl Prstek.

Galavečery bojovníků pořádá Michal Prstek již mnoho let. „Letos máme výročí, už to dělám dvacet let. Začali jsme kickboxem, mistrovství republiky, v roce 2008 jsme tady měli mistrovství světa. A sedmým rokem už tady děláme klec,“ řekl Michal Prstek a pokračoval: „Základ je sehnat peníze, sponzory, adekvátní prostory. Ty se nám osvědčily v Clarionu. A pak už je to o spolupráci s matchmakerem, který mi pomáhá, s Michalem Hamršmídem, což je prezident českého svazu MMA, který mi pomáhá dát dohromady celou startovní listinu.“

Vše ovšem potřebuje vždy pečlivou přípravu. „Důležité je mít dobrý organizační tým, zajistit dobrého zvukaře, dobré osvětlení, galavečer bude v přímém přenosu vysílat Nova Sport, moderátorem večera bude Petr Suchoň, zápasy MMA u nás získávají na popularitě,“ podoktl Prstek.

Jako každý jiný sport se ani ten bojový neobejde bez finanční podpory. „Máme tradiční sponzory, jsou lidé, kteří ten sport dělali nebo dělají, fandí tomu, je to o komunitě kolem bojových sportů. Máme super spolupráci s Olomouckým krajem, což je generální partner, také s městem Olomouc, ti už akci berou za svou, což nás velmi těší,“ uvedl. „Hodně nám pomáhají NB Oiltec, Fight Sport nebo Stavona Olomouc, což jsou hlavní partneři. No a určitě také hotel Alley, kde jsou účastníci ubytování. Ale děkujeme všem partnerům, kteří se podílejí jakoukoliv měrou, protože bez nich by to nešlo,“ řekl Prstek.

Další články