Zde může být vaše reklama.

Interliga žen Házenkářky DHK Zora budou hrát o bronz

Házenkářky DHK Zora budou hrát o bronz

foto: Petr Pelíšek

11. 05. 2023 - 16:09

Předsezónní cíl postoupit do play-off házenkářky DHK Zora Olomouc dokázaly splnit. V semifinálové sérii bojovaly s favorizovaným Mostem statečně, ale přejít přes českého hegemona poslední dekády se nepovedlo. Hanačky vypadly ve dvou zápasech a čeká je souboj s Pískem o bronzové medaile.

Ani jeden z celků nedokázal během zápasu uniknout do trháku. Hanačky stahovaly pětibrankové manko a jen dvakrát šly do nejtěsnějšího vedení, za stavu 7:8 domácí házenkářky vyrovnaly hned po 11 vteřinách, a to bylo naposledy, kdy ztrácely. Černí andělé pak vedli o pět branek, Zora dokázala zabrat a vyrovnat, závěr však znovu patřil Mostu. Obhájkyně titulu zahrávaly v zápase jen jedinou sedmičku, kterou navíc Cholevová neproměnila. Most se ve finále proti Slavii pokusí zaokrouhlit sbírku mistrovských titulů v řadě na deset. Olomouc čeká obhajoba bronzových medailí proti Písku.

„Mrzí mě, že jsme nepostoupili, ale s dnešní předvedenou hrou jsem spokojený. Nevzdali jsme to a byli jsme Mostu důstojným soupeřem, možná ve druhém zápase více než na naší domácí palubovce. Most vyhrál zaslouženě, je to velmi kvalitní tým, ale mám pocit, že rozhodl zápas u nás doma, který jsme ztratili, a rozdíl pěti branek proti tak kvalitnímu družstvu je příliš. Porazit Most na jeho hřišti o pět branek je hodně těžké, nám se to nepovedlo, i když jsme sem jeli s tím, že tu chceme vyhrát, ale alespoň jsme domácí trápili až do šedesáté minuty. S výkonem a nasazením družstva jsem opravdu spokojený,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Baník Most – DHK Zora Olomouc 31:29 (15:13)

Nejvíce branek: Cholevová 7, Šponė 6, Andrýsková 5 - Závišková 7, Jansová 6, Fryčáková 4, Kuxová 4. Rozhodčí: Mojmír Valášek - Jaroslav Vychodil. Sedmimetrové hody: 1/0 – 4/3. Vyloučení: 4:2. ČK: 58. Poláková (Most). Diváci: 520.

Další články