Zde může být vaše reklama.

MOL liga Házenkářky DHK Zora doma přejely Šaľu

Házenkářky DHK Zora doma přejely Šaľu

foto: Petr Pelíšek

10. 09. 2023 - 01:19

Ve 2. kole MOL ligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma proti Šaľe. Do zápasu měly trošku vlažnější vstup, ale pak totální házenou hostující družstvo převálcovaly.

Olomouc v úvodu prohrávala o tři góly. Ale rychle se dokázala oklepat a od 12. minuty zaznamenala sérii čtyř branek v řadě, a tak se dostala do vedení. Další série pak přišla v poslední desetiminutovce prvního poločasu. Do šaten měla Zora náskok jedné branky. A pak už nepustila soupeřky znovu k vedení, i když se Slovanu podařilo vyrovnat. To bylo v úvodu druhé půlky. Ovšem pak se Hanačky rozjely a na palubovce jasně kralovaly.

„Před zápasem v šatně jsem holkám říkala, že záleží na tom, jak se vyspí. Když dobře, porazí každého, když špatně … to jsem raději nedokončila. Jsme moc rády, že to byla ta první varianta. Věděly jsme, že v okamžiku, kdy se nám podaří běhat do rychlých útoků, bude to naše. Rozhodla agresivní obrana s rychlými útoky. Když dáme góly z rychlých protiútoků, mají samozřejmě holky sebevědomí do postupných, to se potvrdilo. Jen přemýšlím, jak jim naladit spánek, aby to sedlo i příště,“ řekla Lucie Fabíková, trenérka DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – HK Slovan Duslo Šaľa 35:27 (16:15)

Nejvíce branek: Malinová 9, A. Kubálková 7, Vasiljeva 7 – Pastoreková 5, Vargová 4, Pócsiková 4, Ščípová 4. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 4/4 – 5/4. Vyloučení: 6:2. Diváci: 211.

Další články