Zde může být vaše reklama.

Skvělý obrat Házenkářky DHK Zora otočily duel s Pískem

Házenkářky DHK Zora otočily duel s Pískem

foto: Petr Pelíšek

04. 11. 2023 - 23:29

Černá, nebo smolná, série házenkářek DHK Zora Olomouc skončila. A jak! Hanačky šly do domácího zápasu proti Písku po pěti porážkách za sebou. Zprvu se zdálo, že v nezdarech budou pokračovat, prohrávaly jednu chvíli o osm branek. Ale nakonec mocným finišem soupeře dohnaly a předehnaly, střetnutí dotáhly k výhře 29:28.

Na začátku chvíli Zora vedla, ale hosté záhy vývoj otočili a po prvním poločase vedli o pět branek. Vstup do druhé půlky Hanačkám vůbec nevyšel a prohrávaly dokonce už o osm gólů. Ovšem pak se družstvo rozjelo a začalo ztrátu rychle mazat. A v závěru se Zora dostala znovu do vedení, které už dokázala uhájit, byt poslední dvě minuty hrála v oslabení.

„Už nějaký čas říkám, že trénuju dva týmy. Jeden tréninkový a jeden zápasová. V tréninku hrají holky skvěle, ale jakmile začnou utkání, padne na ně nějaký blok. Tak to bylo v předchozích pěti zápasech a částečně i tentokrát v prvním poločase. Nakonec se nám povedlo zápas zvládnout. Věřím, že to holkám pomůže a dodá jim to klid a pohodu do dalších kol,“ řekl Lucie Fabíková, trenérka Zory.

DHK Zora Olomouc - Sokol Písek 29:28 (12:17)

Rozhodčí: Friedel,Kučerka. Sedmičky: 2:4. Vyloučení: 4:3. Diváků: 285.

DHK Zora Olomouc: Polášková, Habermannová – Malinová 5/2, A. Kubálková 2, Jansová 3, Protivánková, Trumpešová 3, Roupcová 2, Krejzlíková, Horáková, Sovová, Vasiljeva 4, Možíšová 2, Machačová 5, Daňková, K. Kubálková 3. Trenérka Lucie Fabíková,
Písek: Bezpalcová, Kržová, Preslová – Zelenková 3, Kocová 5, B. Velková 2, Korešová 7/4, A. Velková, Malcová 1, Bicanová, Svobodová 4, Chlupová 1, Seidlová, Boorová 5. Trenérka Kateřina Hromádková.

Další články