Zde může být vaše reklama.

Skvělý výsledek Házenkářky DHK Zora přehrály Michalovce

Házenkářky DHK Zora přehrály Michalovce

foto: Petr Pelíšek

09. 10. 2022 - 11:46

Házenkářky DHK Zora Olomouc mají druhou výhru v sezóně. Proti Michalovcům doma začaly pozvolně a po prvním poločase ztrácely o dvě branky. Ale ve druhé půlce zabojovaly a dokázaly zvítězit.

Olomouc vstupovala do těžkého domácího zápasu s pouhými dvěma body ze čtyř zápasů. Iuventa měla na kontě o dva body více, ovšem taky to pro ni byl špatný start sezony. Domácím se každopádně začátek zápasu moc nevydařil. Přestože za prvních sedm minut padly jen tři branky, všechny skončily ve svatyni Hanaček. Pak už se zápas rozproudil, oba týmy skórovaly pravidelně. Během 24. až 26. minuty se pak domácím házenkářkám podařilo stáhnout vedení soupeře třemi brankami v řadě, Iuventa ale znovu odskočila. Už to vypadalo, že Michalovce půjdou do druhého poločasu s tříbrankovým náskokem, ovšem pak dostala k dispozici ještě jednu devítku po siréně Natálie Kuxová, která míč nádherným způsobem poslala do branky.

Hlavním faktorem ale byla brankářka Michaela Polášková. Ta se blýskla už v úvodní půli několika skvělými zákroky a hodlala v tom pokračovat i ve druhém poločase. Začátek druhé části byl ovšem dost nervózní z obou stran, první gól totiž padl až ve 37. minutě. Olomouci se podařilo srovnat, a dokonce jít do vedení hned o minutu později. Pak se opět dostala na koně Iuventa, která se prosadila čtyřikrát za sebou, a vedení Hanaček bylo to tam. Olomoučanky se ale nevzdaly a tvrdě bojovaly. V 50. minutě se jim opět podařilo vyrovnat. Poslední desetiminutovka byla hektická. Oba týmy několikrát skórovaly, domácí ale znovu podržela Polášková. Pět sekund před koncem z posledního útoku rozhodla Tereza Fryčáková o zisku dvou bodů pro Zoru.

DHK Zora Olomouc – Iuventa Michalovce 24:23 (12:14)

Nejvíce branek: Kuxová 9, Frýčáková 4, Machačová 3 – Kompaniiets 7, Wollingerová 6, Dvorščáková 3, Popovcová 3. Rozhodčí: Pavel Friedel – Tomáš Kučerka. Sedmimetrové hody: 2/2 – 5/5. Vyloučení: 6:5. Diváci: 170.

Další články