Zde může být vaše reklama.

MOL liga Házenkářky DHK Zora s jasnou výhrou

Házenkářky DHK Zora s jasnou výhrou

foto: Petr Pelíšek

11. 12. 2022 - 12:32

Letos naposledy hrály soutěžní zápas házenkářky DHK Zora Olomouc. Bylo to doma proti Stupavě a šlo o jasnou záležitost. Hanačky nedaly soupeři šanci, rychle si vybudovaly náskok a mohly si tak zahrát všechny hráčky z lavičky.

Zora chtěla proti poslední Stupavě potvrdit roli favorita, což se jí dařilo už od prvních minut. Už po čtyřech vedla 5:0 a slovenskému celku nepomohl ani oddechový čas. Hanačky dál zasypávaly soupeřovu síť jednou trefou za druhou a ve 21. minutě vedly po čtyřech gólech Ivy Záviškové v řadě propastným rozdílem 14:1. Poté přeci jen trochu zvolnily a v poločase držely náskok 19:6. Olomouc zbytek utkání kontrovala. Po přestávce už trochu zmírnila střelecké tempo a její počet gólů se nakonec zastavil na čísle 34. Stupava ale nedokázala utkání zdramatizovat a padla o šestnáct branek. Zora tak zvítězila podruhé v řadě a posunula se před Plzeň na osmou pozici.

„Zápas jsme rozhodli už dobrým začátkem, což jsme chtěli. Potom jsme mohli dát šanci všem hráčkám z lavičky, když například Kuxová pak ve druhé půlce ani nenastoupila,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – HC Tatran Stupava 34:18 (19:6)

Nejvíce branek: Závišková 7, Přikrylová 6, T. Fryčáková 6 – Jagodič 4, Bahorecová 3, L. Kovácsová 3. Rozhodčí: Pavel Blanár – Jiří Opava. Sedmimetrové hody: 3/2 – 4/2. Vyloučení: 4:1. Diváci: 100.

Další články