Zde může být vaše reklama.

Obraly favorita Házenkářky DHK Zora vezou z Mostu remízu

Házenkářky DHK Zora vezou z Mostu remízu

foto: Petr Pelíšek

21. 11. 2022 - 16:44

Zápas osmého interligového kola se házenkářkám DHK Zora Olomouc povedl. V Mostě obrali o bod domácího hegemona posledních sezón.

Duel měl jasného favorita, kterým byly domácí. Úvod utkání o tom, že by jeden z týmů měl převyšovat druhý, ale nejevil žádné známky. Západočešky se prosadily dvakrát po sobě, pak se až do osmé minuty pravidelně s Hanačkami ve skórování střídaly. Od 11. do 13. minuty Olomouc vstřelila branku třikrát po sobě, malý náskok si držela až do 28. minuty. Most se ale ještě do poločasu dotáhl. I druhá část začala vyrovnanou házenou. Oby týmy si vzájemně odpovídaly stejným počtem branek. V 56. minutě se Tereza Fryčáková trefila dvakrát v řadě a po delší době udělala mezi týmy dvoubrankový rozdíl. I s tím si ale Most poradil, dorovnal, a i druhý poločas dopadl remízou. Zápas tak skončil výsledkem 25:25.

„Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že budeme s Mostem hrát šedesát minut vyrovnanou partii, asi bych mu nevěřil. Kromě začátku jsme prakticky neprohrávali a Mostu se podařilo vyrovnat až v posledním útoku. Byl to vybojovaný bod, a to se cení, musím celý tým jen chválit. Je vidět, že dokážeme zahrát, škoda výpadků s jinými družstvy, ty body nám pak chybí. Tentokrát jsme měli hodně blízko k zisku dvou bodů, ale jsme spokojení i s jedním,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Baník Most – DHK Zora Olomouc 25:25 (14:14)

Nejvíce branek: Cholevová 7, Stříšková 4, Andrýsková 4, Mikulčík 4 – Smějová 5, Jansová 4, Fryčáková 4, Kuxová 4. Rozhodčí: Kateřina Brzósková – Marta Sovová. Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/4. Vyloučení: 2:3.

Další články