Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Házenkářky DHK Zora Zlín zvládly

Házenkářky DHK Zora Zlín zvládly

foto: Petr Pelíšek

20. 02. 2023 - 18:04

Házenkářky DHK Zora Olomouc se přiblížily účasti v play-off. V 17. dějství MOL Ligy si doma v derby poradily se Zlínem.

Pro duel bylo zásadní, že se Zora po špatném vstupu vzchopila a dokázala stav otočit. Od 13. minuty zaznamenala čtyři góly v řadě. Do poločasu si nakonec odnesla tříbrankové vedení. Ve druhé půli už si vývoj hlídala a náskok navýšila. Olomouc se o dva body vzdálila Kynžvartu a Plzni. Nyní je sedmá s 16 body, čtvrtá z českých týmů a drží poslední postupovou pozici.

„Jsem hrozně rád za dva body, které jsou nutné, jestli chceme ještě pomýšlet na vyšší příčky. Čekali jsme opravdu těžký zápas, což se potvrdilo, Zlín nepřekvapil, potvrdilo se, že je to houževnatý tým, nevzdal se za žádného stavu, Ve druhém poločase jsme zlepšili obranu a náskok si vybudovali, ale bohužel tam přišla desetiminutová pasáž, kdy jsme nedali branku. Jsem rád, že to děvčata nakonec zvládla a body zůstaly doma,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – Zlín 31:26 (18:15)

Nejvíce branek: Kuxová 7, Možíšová 5, Závišková 4, Krajčovičová 4, Machačová 4 – Daňková 5, Šimková 4, Ševčíková 4. Rozhodčí: Hájek, Kozler. Sedmimetrové hody: 2/2 – 3/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 200.

Další články