Zde může být vaše reklama.

Interliga žen Házenkářky DHK Zora zvládly i Plzeň

Házenkářky DHK Zora zvládly i Plzeň

foto: Petr Pelíšek

21. 01. 2023 - 22:09

I ve druhém letošním utkání interligy zabodovaly házenkářky DHK Zora Olomouc naplno. Opět hrály doma a po výhře nad Dunajskou Stredou si tentokrát dokázaly poradit i s Plzní. Rozhodující náskok si Hanačky vytvořily v prvním poločase.

Od 6. minuty si Zora dokázala čtyřmi góly v řadě vytvořit náskok, který postupně vylepšila až na sedm branek. Západočeškám se sice dařilo snižovat, do druhé půle ale šly s velkým mankem. Závěrečná třicetiminutovka přinesla houževnatý výkon hostujícího týmu. Už ve 37. minutě se náskok Hanaček smrskl na tři branky. To se stalo znovu o deset minut později, kdy byla Plzeň dokonce už jen ve dvoubrankové ztrátě. Zora ale tyto momenty ustála a potřebný náskok dokázala udržovat.

„Jsem hlavně spokojen s body a s výkonem z první půlky, kdy se nám dařilo soupeře přehrávat. Vedli jsme o šest branek a šli jsme do druhé půle s tím, že chceme hrát to samé. Plzeň přijela trochu oslabená, my jsme ji chtěli trochu unavit, chodit do rychlých útoků. To se nám nedařilo, musím říct na rovinu, že nám vybouchla obrana, bohužel nás nepodržely ani gólmanky, nechávali jsme kvalitní střelkyně soupeře střílet z devíti osmi metrů a Plzeňské hráčky šance proměňovaly. Výsledek jsme neměli jistý do poslední minuty. V závěru jsme se nechali zbytečně dvakrát vyloučit, naštěstí jsme konec utkání takticky zvládli a jsme rádi, že body zůstaly doma,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – DHC Plzeň 34:31 (17:11)

Nejvíce branek: Kuxová 8, Fryčáková 6, Jansová 5 – V. Galušková 12, Schreibmeierová 8, Kepková 5. Rozhodčí: Filip Barták – Karel Hladký. Sedmimetrové hody: 4/3:5/5. Vyloučení: 6:5. Diváci: 262.

Další články