Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Jan Drešl: Náš tým si na Střešovice věří

Jan Drešl: Náš tým si na Střešovice věří

foto: Petr Pelíšek

13. 04. 2023 - 09:03

V celé extraligové sezoně neměl on ani jeho tým příliš mnoho důvodů k oslavám. Jediné dvoubodové vítězství nad Ostravou a dvě ztracené pětisetové bitvy se silným Olympem na lepší než desáté, tedy poslední místo (nepočítáme-li hosta z ukrajinského Dnipra) nestačily. Přesto trenér Sokola Šternberk Jan Drešl zůstává před rozhodující záchranářskou bitvou proti Tatranu Střešovice optimistou. „Věřím, že extraligovou příslušnost obhájíme,“ vyhlašuje kouč z malé, ale již tradiční moravské bašty ženského volejbalu.

Jak moc ošidný je barážový souboj o záchranu s prvoligovým soupeřem?

Určitě je to pro nás nepříjemná záležitost, ale považuji to za vyvrcholení sezony a věřím, že v něm obhájíme extraligovou příslušnost. V systému na tři vítězná utkání jde určitě o férový souboj, v němž vyhraje lepší tým.

Jak moc překvapivé je, že se do baráže probojovaly právě Střešovice?

Mají letos dobře poskládaný tým složený ze zkušených hráček. V play-off první ligy hladce prošli přes Žižkov, vyrovnanější už byl souboj s béčkem Prostějova a až ve finále podlehli Bižuterii Jablonec.

Máte o protivníkovi a jeho hře podrobnější zprávy?

Viděl jsem všechny finálové zápasy první ligy a naším cílem bude primárně zatlačit soupeře servisem. Naše kapitánka Bára Chaloupková dokonce hrála jeden zápas proti Střešovicím ve finálovém souboji, v němž nastoupila za Bižuterii.

Poslední ligový zápas jste odehráli téměř před měsícem, 16. března. Je taková dlouhá pauza výhodou, nebo naopak?

Z měsíčního herního výpadku nemám vůbec radost, ale podařilo se nám zahrát si přátelský zápas s Prostějovem a snažíme se častěji na tréninku dohrávat, aby děvčata byla neustále připravena. V tomto týdnu jsme domluveni s týmem Olomouce na společných trénincích a zahrajeme si i nějaký sety.

V jakém aktuálním rozpoložení je váš tým? Máte nějaké absence?

Odchody nás postihly už v průběhu sezony, ale všechny děvčata, co zůstala v našem kádru, jsou v plném nasazení. Naštěstí nemáme žádná zranění a doufám, že tomu tak i zůstane.

V baráži začínáte dvakrát doma, třetí a případný čtvrtý zápas se hraje na palubovce soupeře. Může to být pro vás výhodou?

Začínat dvakrát doma je určitě výhodou a v případě úspěšných zápasů to může být i velmi silná psychická vzpruha. Náš tým si na Střešovice věří a v soubojích s nimi chceme jít nekompromisně za výhrou.

Jak moc důležitá bude podpora diváků?

Divácká pomoc je vždy důležitá a pomáhá všem hráčkám k lepšímu výkonu. Proto bych chtěl požádat naše diváky o podporu a pozvat je na naše domácí zápasy.

Další články