Zde může být vaše reklama.

Jízda pokračuje – volejbalistky VK UP jsou v semifinále

Jízda pokračuje – volejbalistky VK UP jsou v semifinále

25. 03. 2019 - 00:00

Tak to byla jasná záležitost. Volejbalistky VK UP Olomouc v sezoně 2018/2019 zatím bez větších potíží kralují české extralize a potvrdily to i ve čtvrtfinále play-off. Hanačky měly za soupeře Ostravu a zvládli ji lehce a hladce. Ve třech zápasech pokaždé zvítězily 3:0 na sety.

Domácí tým v sobotu ve Sportovní hale UP oproti předchozím čtvrtfinálovým duelům vyměnil nahrávačky, když místo Kubínové nastoupila Dudová, a univerzálky, kde Orvošovou nahradila Napolitano Šenková, zatímco Ostrava vsadila na osvědčenou sestavu. Ta sice získala první tři výměny zápasu, jenže pak přišly série servisů Trnkové (1:4, 7:4) a Šenkové (7:5, 12:5) a dál už se hrálo podle olomouckých not. Hosté sice ještě dokázali snížit na 14:10, ale vysokoškolačky odpověděly při podání Dudové (19:10) a nakonec zvítězily 25:15.

Ve druhém dějství to byla pro změnu univerzita, kdo posbíral úvodní body (3:0, 4:1), jenže na rozdíl od předchozí části se obrat nekonal. Hanačky při servisech Kossányiové zvýšily na 9:3 a jejich náskok i nadále narůstal – 13:5, 18:9. Když navíc od stavu 18:10 domácí celek znovu zužitkoval další výborná podání Kossányiové, byla z toho série sedmi bodů a vysoká výhra 25:10.

Nejvyrovnanější byl alespoň zpočátku třetí set; univerzita v něm sice prakticky neustále vedla (7:4, 13:7), hosté se však několikrát dokázali dotáhnout (7:6, 13:10). Zlomový moment tak přišel až v prostřední části při servisech Michalíkové (14:11, 18:11) a od té chvíle už čtvrtfinálová série nezadržitelně spěla ke svému konci. Její závěr ještě vyšperkovala asi nejlepší hráčka třetího zápasu Kossányiová, která další šňůrou na podání přispěla k výsledku 25:16, po němž Olomoučanky slavily postup díky vítězství 3:0 na sety i na zápasy.

„Soupeř nás zatlačil servisem a šel nám tvrdě po smečařkách. My jsme se zbytečně lekli. Začali jsme sice líp než minule, ale bohužel to nestačilo. Opět jsme udělali spoustu nevynucených chyb," hodnotil poslední čtvrtfinále ostravský kouč Zdeněk Pommer.

„Dnes jsme pozměnili sestavu, abychom všechny hráčky udržely v provozu, a než jsme se dostali do tempa, tak jsme na začátku prvního setu poprvé a naposledy výrazněji prohrávali. Pak už to bylo podobné jako v prvním domácím utkání herně i výsledkově. Jsme rádi za postup ve třech zápasech, trochu si odpočineme a jdeme na semifinále," hledí už do budoucna trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý.

Na soupeře do semifinálové série, která začne ve středu 3. dubna v 17 hodin v Olomouci, si budou muset vysokoškolačky počkat až do skončení dalších čtvrtfinálových klání.

VK UP Olomouc – TJ Ostrava 3:0 (15, 10, 16)
Rozhodčí: Spáčil, Ištvanech. Čas: 55 minut. Diváků: 250
Olomouc: Dudová, Michalíková, Trnková, Napolitano Šenková, Kossányiová, Strušková, libero Kovářová.
Ostrava: Kašparová, Makauskaiteová, Nečasová, Diatková, Faltínová, Zemanová, libero Chevalierová. Střídaly: Žolnerčíková, Červenková, Zedníková, Lukáčová.

Další články