Zde může být vaše reklama.

Kraj kvůli covidu odloží olympiádu dětí a mládeže

Kraj kvůli covidu odloží olympiádu dětí a mládeže

foto: Olkraj.cz

30. 01. 2021 - 12:00

Desátý ročník letní olympiády pro děti a mládež, který se měl letos uskutečnit v Olomouckém kraji, nebude. Důvodem rozhodnutí krajských zastupitelů zrušit a posunout termín her na rok 2022 je koronavirus. Olympiáda byla původně v plánu na závěr června letošního roku, dorazit do regionu měly tisíce mladých sportovců z celé České republiky. 

„Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale v podstatě jediné možné. Vývoj epidemické situace je i letos nejasný, a kdybychom olympiádu posunuli později, mělo by to daleko vážnější důsledky pro všechny zúčastněné strany. Problém by mohl být s nedodržením podepsaných smluv, komplikace by to představovalo i pro pořadatele a především mladé sportovce a jejich týmy,“ vysvětlil v tiskové zprávě důvod odkladu hejtman Josef Suchánek.

Hejtmanství už o rozhodnutí zastupitelstva informovalo Český olympijský výbor. Ten v pondělí 25. ledna na zasedání svého výkonného výboru posun akce odsouhlasil. Kraj pak informoval partnery celé akce, mezi nimi i města, kde se měly hry konat.

Rozhodnutím o posunu olympiády pro nás nic nekončí. Naopak. Přípravě této významné sportovní události se budeme dál plně věnovat. Tak aby v příštím roce vše proběhlo bez komplikací,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro oblast sportu Michal Zácha.

Další články