Zde může být vaše reklama.

Kulturista a reprezentant Šerý ví, že rozhodující je pevná vůle

Kulturista a reprezentant Šerý ví, že rozhodující je pevná vůle

foto: Archiv Patrika Šerého

03. 03. 2023 - 13:50

Kulturista Patrik Šerý absolvoval zdravotně – sportovní soustředění v Karlových Varech. Sešli jsme se s ním hned po soustředění a díky tomu víme jako jedni z prvních o jeho nadcházející přípravě i o aktuální zdravotní kondici.

 

Patrik má letos před sebou spousty mezinárodních i domácích závodů. Jeho zdraví není doposud takové, jak by závodník, který chce uspět na takových světových závodech, přál. Stále probíhá léčba kolenních vazů a šlach. Zeptali jsme se nejprve trenéra Bruna Waltera, jak celou situaci vidí.

Trenére, je Patrik schopný s takovým handicapem docílit dalších úspěchů pro ČR?

 Je pravda, že jsme začali pomalu zatěžovat stehenní svaly. Vše se nám s nízkými váhy daří, ale k dnešnímu dni stále netrénujeme dřepy. Dřep je základem dobrých nohou, ale i přesto věřím, že Patrika připravím tak, aby mohl co nejúspěšněji reprezentovat ČR. Řešili jsme s Patrikem zdraví, ale bohužel nebo bohu dík jak chcete, je připraven jít do obrovské dřiny a udělat maximum proto, aby nás všechny mohl reprezentovat. Vůle Patrika je nevídaná, on prostě necouvne. Tak jsme začali řešit i jiné tréninkové metody, aby svaly měli změnu a dobře reagovali na novou přípravu.

Patriku, a jak to celé vnímáte vy? Jak na změny reaguje vaše tělo?

Mohu říci, že bolestí nohou, které mě neustále doprovází při tréninku stehen, začínám ignorovat. Jinak, bych nemohl trénovat. Zatnu zuby a jdu vstříc vizi, kterou si nesu v hlavě. Sám nevím, zdali vůle nebo zatvrzelost mě žene dopředu. Vím, ale jistě, že nechci fanoušky zklamat a slíbil jsem jím, že v novém roce 2023 vstanu a opět mohou jít všichni semnou cestou závodů. Je to něco, když nezažijete, tak se těžko vysvětluje. Navíc mám výborného trenéra a lékaře co mě neustále hlídají tak proč bych měl zůstat stát, to prostě neumím. Věřím, že cesta bolesti jistě jednoho dne pomine a vše bude jak má. Jsem svým způsobem zvyklý přijímat výzvy a postavit se jim čelem, to z vás dělá silnějšího člověka. Nikdy jsem nic nedostal jen tak, vždy zatím je obrovská dřina plná překážek než splníte, co se od vás očekává.

Jste tedy rozhodnutý překonat potíže?

S trenérem jsme si řekli, že do toho jdeme, co nám síly budou stačit. Moje Marcelka není dvakrát nadšená, ale říká, že ať se děje cokoliv a mé rozhodnutí ohledně sportu bude rozcházející s jejím, tak mě vždy podpoří, jak nejvíce to bude možné. Díky lidem, kteří za mnou stojí, není jich málo. Musím jít dopředu. Všem moc děkuji.

 

Další články