Zde může být vaše reklama.

Příprava finišuje Kulturista Šerý má tři týdny do světového šampionátu na Maltě

Kulturista Šerý má tři týdny do světového šampionátu na Maltě

foto: archiv redakce

29. 08. 2022 - 12:56

Reprezentant České republiky v kulturistice Patrik Šerý má před sebou poslední tři týdny tvrdých tréninků před světovým šampionátem na Maltě. Teď je ve fázi diet, které obnáší dva tréninky denně.

Navíc celá je jeho příprava doprovázená léčbou kolen. Ta probíhá pod dohledem dvou lékařských kapacit - Petra Neorala a Jiřího Lošťáka. Oba se snaží Patrika dostat do formy, aby mohl přípravě podávat výkony na sto procent. Shodují se v tom, že tělo je abnormálně dlouhodobě přetěžováno fyzickými výkony a ty nesou bohužel vedlejší projevy v rámci šlach a vazových úponů.

Patrikova váha v přípravě je 95 kg ve svalu, kdy tuk v těle má pouze 1,9%. To jsou míry, které se vymykají jakémukoli sportu. Doslova je to hazard se zdravím. Bohužel tenhle sport obnáší taková zákoutí. Pokud v něm chcete být jedničkou, je potřeba jít za hranice možností.

Jestli se z Malty vrátí s úspěchem, tak má před sebou další velkou světovou výzvu. Pojede za Českou republiku změřit síly do Jižní Koreje. Tam budou kulturisti opět z celého světa.

Další články