Zde může být vaše reklama.

Mají zimní pauzu Malínek: Srážela nás nestabilní výkonnost

Malínek: Srážela nás nestabilní výkonnost

foto: Petr Pelíšek

21. 12. 2022 - 14:39

Podzimní část sezony skončila házenkářkám DHK Zora Olomouc. Uzavřely ji jednoznačnou výhrou nad Stupavou a měsíční zimní interligovou pauzu přečkají na osmém místě tabulky. Trenér Libor Malínek tak může být zatím spokojený jen částečně. „Hodně nás srážela nestabilní výkonnost. Když to řeknu na rovinu, tak silným bereme a slabším jsme dávali, i když respekt máme ke každému soupeři,“ uvedl.

Letošní poslední mistrovský zápas jste zvládli poměrně hladce a jednoznačně.

Jsme samozřejmě rádi, že jsme utkání zvládli takovým způsobem. Tak nějak jsme si to představovali. Bez nervů a s pohodou. Mohl jsem dát šanci všem hráčkám, které byly na střídačce. To v předchozích kolech tolik nešlo. Rozhodl začátek první půle, kdy jsme vycházeli z dobré obrany, výtečnými zákroky nás podržela brankářka Polášková a my jsme soupeře trestali rychlým protiútokem, na což jsme se chystali.

Dokonce si zachytaly všechny tři brankářky.

A všechny se předvedly dobře. Všechny tam měly dobré zákroky. Holky ukázaly, že pokud bude potřeba, tak jsou schopny velmi kvalitně zastoupit Poláškovou. Ale platí to i pro mladé hráčky v poli, ve druhém poločase třeba nehrála Kuxová (pozn. red. nejlepší střelkyně týmu), chtěl jsem vytížit všechny.

Jak hodnotíte podzimní část sezony? Jste na osmém místě.

Hodně nás srážela nestabilní výkonnost. Když to řeknu na rovinu, tak silným bereme a slabším jsme dávali, i když respekt máme ke každému soupeři. Ale hlavně zápasy ve Zlíně nebo doma s Pískem jsme měli zvládnout. Tam nevím, co se stalo. Musíme se z toho ponaučit a k utkáním vždy přistupovat s maximálním soustředěním jako to bylo proti Stupavě.

Nyní má soutěž měsíční přestávku. Čemu se budete věnovat, jak ji využijte?

Normálně budeme trénovat, ale samozřejmě bude víc volna kolem vánočních svátků a silvestra. Zaměříme se na fyzičku, budeme pilovat obranu, budeme pracovat na zlepšení v kombinacích. Na to máme nyní měsíc prostor.

Další články