Zde může být vaše reklama.

Minibasketbalisté Mohelnice vezou bronz z republiky

Minibasketbalisté Mohelnice vezou bronz z republiky

10. 05. 2019 - 11:00

Získat bronzovou medaili na mistrovství České republiky v kategorii U12 za účasti dvanácti nejlepších celků z jednotlivých krajů se nepodaří každý rok. Ale letošní účast družstva TJ MEZ Mohelnice na Národním finále v Děčíně měla nádhernou a zaslouženou bronzovou tečku.

Bronzové vítězství nad USK Praha poměrem 50 : 44 bylo vyvrcholením třídenních bojů pro mladé mohelnické minibasketbalisty. Sklonit se museli jen týmům NH Ostrava a Snakes Ostrava, které se umístily na 1. a 2. místě. Umístění na bronzovém stupínku v celorepublikovém měřítku je odměnou hráčům a trenérům za celoroční zodpovědný přístup k tréninkům a všem zápasům, které odehráli v mistrovské soutěži olomouckého kraje a náročných turnajích v Přerově, Ostravě a Klatovech. Adem Jan Gürbüz byl vybrán pořadateli a zástupci ČBF do All star týmu Národního finále, Matěj Šupina byl trenéry družstva vyhodnocen jako nejužitnější hráč týmu TJ MEZ Mohelnice na tomto Národním finále. Rád bych vám všem poděkoval za předvedené výkony a to jak na palubovce, tak i mimo. Byl to nádherný víkend, hlavně díky klukům, kteří nechali na hřišti velice dobrý dojem. Děkuji vám, všichni rodiče, že jste nás celý rok podporovali, speciálně pak ještě Špačkovi, Bryškovi a Šupinovi, kteří navíc dojížděli na trénink a pomáhali nám s organizací na národním finále.

Výsledky TJ MEZ Mohelnice na NF v Děčíně ve dnech 3. – 5. 5. 2019

TJ MEZ - BK Synthesia Pardubice 66 : 50

TJ MEZ - JBC Brno 68 : 43

TJ MEZ - BK Brandýs nad Labem 66 : 51

TJ MEZ - Snakes Ostrava 51 : 60

TJ MEZ - USK Praha 50 : 44

Reprezentovali oddíl a střelecky se prosadili: Adem Gürbüz 74, Petr Vaňourek 59, Matěj Šupina 56, Tomáš Bryška 52, Gabriel Špaček 28, Jan Zapletal 10, Rostislav Šnobl 10, Robin Petřivalský 8, Tobiáš Čank 4 body. Dále reprezentovali a hráli David Zapletal, Vojtěch Macháček, Štěpán Hampl, Adam Vaněk, Lukáš Rolonc a Šimon Grohar.

Konečné pořadí Národního finále 2019 kategorie U12 v Děčíně:
1. NH Ostrava
2. Snakes Ostrava
3. TJ MEZ Mohelnice
4. USK Praha
5. BK Pardubice
6. BK Brandýs
7. Sršni Písek
8. BK Plzeň
9. BK Děčín
10. JBC Brno
11. BK Sluneta Ústí nad Labem
12. BK Hradec Králové

Další články