Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Na konci základní BK REDSTONE přivítá mistra

Na konci základní BK REDSTONE přivítá mistra

foto: Petr Pelíšek

03. 02. 2023 - 13:00

Na hegemona poslední dekády narazí basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v posledním kole základní části Kooperativa NBL. Úřadující šampion z Nymburka se sice v průběhu sezony trápí a prohrál již sedm zápasů, včetně posledního utkání, v němž doma podlehl Brnu, přesto bude ve 22. kole plnit roli favorita a domácí se v Čajkaréně budou v sobotu 4. února od 18 hodin snažit o velké překvapení.

„Nymburk prožívá složitou sezonu. Vyměnil několik hráčů, i to se podepsalo pod výsledky některých zápasů. Každému týmu pak chvíli trvá, než se nová sestava sehraje. Ale k dispozici má hodně kvalitní basketbalisty, do naší haly přijede hodně těžký soupeř, který se chce za každou cenu zvednout,“ tuší velkou dřinu trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

Olomoucko prohrálo poslední čtyři zápasy, přestože v posledních dvou zápasech proti Ústí nad Labem a v Děčíně odehrálo povedené pasáže. Doma se Slunetou až do konce bojovalo o důležité vítězství, na palubovce Válečníků vyhrálo dvě čtvrtiny, přesto pokaždé odešlo poraženo.

„Sráží nás hluché pasáže, v nichž opakovaně neproměníme otevřené střely nebo snadné nájezdy. Nedaří se nám dotáhnout nadějně rozehrané zápasy do vítězného konce. Nesmíme ale přestat věřit, že se to zlomí. Třeba právě v posledním utkání základní části. Výhra by se nám opravdu hodila,“ povzbuzuje svůj tým trenér Bujan.

Další články