Zde může být vaše reklama.

Zahraniční akvizice Olomouc posílila nahrávačka Erica Handley z USA

Olomouc posílila nahrávačka Erica Handley z USA

foto: volejbalolomouc.cz

22. 10. 2019 - 15:17

Všechno se to seběhlo velice rychle, když za vedením Olomouce přišla nahrávačka Šárka Kubínová se zprávou, že čeká miminko. Skvělá zpráva, řekl by si každý! Ne však pro volejbalovou Olomouc. Ta v rozběhnutém ročníku přišla o jednu z osobností, která se podílela na tažení za loňským zlatým hattrickem. Vedení ovšem dokázalo klíčový post rychle obsadit, když získalo americkou nahrávačku Ericu Handley.

Ta už má zkušenosti z Evropy, když působila v Polsku, Francii a Finsku. „Všechny tři země, ve kterých jsem hrála, byly od sebe velmi odlišné. Z každé z nich jsem si vzala kousek a užívala jsem si to tam. Teď, když jsem se vrátila do téhle části Evropy, nacházím hodně věcí, které si vybavuji a mám je ráda. Každý den objevuji nové věci a užívám si to tady,“ říká čtyřiadvacetiletá Handley o svých předchozích zkušenostech s Evropou.

Letos přidá další, když se z Lakeville v Minnesotě přesunula přímo do srdce Evropy. „Vím, že to byl velmi rychlý přesun pro všechny, ale jsem moc vděčná za ochotu a schopnosti každého, kdo mi pomohl být rychle s týmem. Ten mě skvěle přijal,“ těší Ericu Handley.

O víkendu už ji trenér Petr Zapletal zapojoval do hry při vítězném obratu proti Šelmám z Brna. Všechno chce však čas. Usměvavá Američanka do Olomouce přicestovala minulý týden v úterý. „O Olomouci jsem slyšela jenom skvělé věci. Zatím jsem neměla moc času prozkoumat město, ale těším se na něj. Teď se, ale chystáme na Ligu mistryň,“ připomíná Handley úterní zápas s ukrajinským Khimikem Yuzhny, který začíná v 18:10 ve Sportovní hale UP na Lazcích.

Hanačky se po roce opět chystají na boj o základní skupinu nejprestižnější evropské klubové soutěže. „Strašně se na ten zápas těším. Je to čest, pro každého hráče hrát tuhle soutěž a získat takovou zkušenost. Předchází tomu hodně tvrdé práce se tam dostat. Jsem vděčná, že si můžu s tímto úžasným týmem zahrát takový velký zápas,“ těší se na bitvu roku Erica Handley.

 

Další články