Zde může být vaše reklama.

Vrchol sezóny Olomouc uvidí finále Univerzitní basketbalové ligy

Olomouc uvidí finále Univerzitní basketbalové ligy

foto: Petr Pelíšek

03. 05. 2023 - 17:34

Podruhé za sebou bude hala UP Olomouc finálové turnaje Univerzitní basketbalové ligy. Muži tentokrát mezi nejlepší čtyři nepostoupily, ženy Univerzity Palackého ale budou obhajovat loňské stříbro. Nejlepší výběry si to o konečné pořadí v obou kategoriích rozdají 11. a 12. května.

„V letošním roce se bude hrát v průběhu týdne. Od této změny si slibujeme, že do hlediště přijde ještě více studentů, kteří často o víkendech jezdí domů. Věříme, že hala bude plná a finálový turnaj se odehraje ve skvělé atmosféře,“ přeje si sportovní ředitel Univerzitní basketbalové ligy Petr Reich.

Oporami týmů v průběhu sezony i play – off byly obvykle basketbalisty a basketbalisté z nejvyšších domácích soutěží. Řada z nich dorazí také do Olomouce, proto bude mít Final Four špičkovou úroveň.

„Favorité se přesto určují obtížně. Třeba u mužské kategorie bude hodně záležet na tom, jak se bude dařit mateřským klubům hráčů ve vyřazovací části Kooperativa NBL. Pokud budou ve hře o ligové medaile, může se stát, že své basketbalisty neuvolní. Chytřejší budeme, až týmy přijedou,“ říká Reich.

Podobná situace se také u žen, kde domácí výběr v semifinále narazí na VŠE Praha. „Když Pražanky přijedou v plné sestavě, ve které jsou hráčky z elitní soutěže, bude to hodně těžké. Pokud ale některé opory zůstanou doma, bude vše z pohledu Olomouce otevřené,“ míní sportovní ředitel soutěže.

Program Final 4
Čtvrtek 11. května
13.00 – VŠE Praha – UP Olomouc (ženy)
15.00 – UJEP Ústí nad Labem – Muni Brno (muži)
17.00 – UK Praha – OSU Ostrava (ženy)
19.00 – JU České Budějovice – UPCE Pardubice (muži)
Pátek 12. května
10.00 – utkání o 3. místo ženy
12.00 – utkání o 3. místo muži
14.00 – finále ženy
16:00 – finále muži

Další články