Zde může být vaše reklama.

Olomoucký kulturista Patrik Šerý bojuje s časem

Olomoucký kulturista Patrik Šerý bojuje s časem

foto: archiv redakce

07. 12. 2022 - 15:36

Po úspěšné sezoně se musí kulturista Patrik Šerý dát zdravotně do pořádku. V úvodu prosince už bylo nutné začít bezodkladně řešit problémy s koleny.

Druhý prosincový den jel kulturista Patrik Šerý v dopoledních hodinách k hlavnímu vlakovému nádraží v Olomouci. Zde se mu přihodila nepříjemná situace. Patrik stále zužován obrovskými bolestmi šlach a svalů u obou kolen měl obrovské štěstí. Při nasedání do vozu došlo k přetížení šlach už tak v pokročilém stavu, kdy ani fyzioterapie, kterou podstupoval déle jak dva měsíce, nepomáhala. Došlo k silnému poškození, že se ocitl na zemi a nebyl schopen vstát. Bolest byla tentokrát silnější než on a nedovolila mu hýbat nohama. Patrik měl štěstí, byl při vědomí celou dobu a kolemjdoucí lidé mu zavolali lékařskou pomoc. Okamžitě se ho ujal doktor Petr Neoral. Ten nasadil léčbu do kolenních vazů a stabilizoval stav.

Teď Patrik stále ambulantně dojíždí k lékaři, absolvuje procedury nutné k tomu, aby mohl opět vrcholově trénovat. Pokud se jeho stav nezačne lepšit, tak je možná i operace. Délka léčby by měla trvat dva měsíce. To je doba, kdy nebude a nesmí zatěžovat fyzicky kolena. Tím pádem je ohrožena jeho jarní příprava a s ní spojené mezinárodní starty na soutěžích.

„Pět měsíců trvající problém, který jen sílil a já se ho snažil potlačit a tlumit, protože byly přede mnou ještě soutěže, vzal za své. To byl den, kterého jsem se bál a věděl jsem od lékařů, že přijde. Jen jsem doufal v naději, že to zvládnu. Bohužel zánět šlach a svalů nejde vyléčit, když není klidový režim daného místa. Já jsem tak dlouho bral tělu živiny přes tvrdé diety a přetěžoval dlouhodobě fyzickými výkony, že řeklo dost. Tělo mi dávalo na dluh a teď si bere zpět, co mu bylo odpíráno. Je to jako by auto jelo bez oleje, chvíli pojedete a pak zadře motor, protože jste mu nedal, co potřebuje. Vždy je to jen otázka času, který vás stejně dřív nebo později dožene,“ řekl Patrik Šerý, který letos získal bronz na světovém šampionátu.

Další články