Zde může být vaše reklama.

Závodili v Praze Olomoučtí atleti bojovali o extraligu

Olomoučtí atleti bojovali o extraligu

foto: atletikaolomouc.cz

14. 09. 2022 - 17:56

Družstva žen a mužů atletického oddílu AK Olomouc patří dlouhodobě k nejlepším na Moravě. Každoročně to potvrzují umístěním na předních příčkách moravské 1. ligy. Jinak tomu nebylo ani letos.

Zatímco muži v soutěži jasně dominovali a zvítězili ve všech čtyřech kolech, ženy bojovaly do posledního kola o druhé místo, za suverénní Opavou, a tím i o postup do baráže o extraligu. To se na konci srpna v Břeclavi podařilo, takže první zářijový víkend vyrazila obě družstva na zmíněnou baráž do Prahy. Závodilo se na útulném stadionu atletického oddílu Spartak Praha 4, na Děkance, a bylo se opravdu na co dívat.

Ženy byly oslabeny o vynikající sprinterky Kubíčkovou (pozn. studium USA) a Mičunkovou (zranění), takže šesté místo v této skvělé konkurenci odpovídá možnostem olomouckých děvčat. Muži posíleni o dva špičkové slovenské sprintery bojovali až do závěrečných štafet se Slavia Praha o druhé postupové místo. Nakonec rozhodla převaha Pražanů v běžeckých disciplínách. Nicméně 3. místo a obhajoba loňské pozice je skvělým výsledkem olomouckého oddílu. Kluci prohráli vždy pouze s extraligovými týmy, takže v podstatě potvrdili pozici nejlepšího prvoligového týmu v ČR - v konkurenci 24 oddílů.

Nejlepší bodující závodníci v průběhu celé sezóny:
Ženy – Zatloukalová, Mazurová M., Gieselová, Héžová, Levková
Muži – Héža, Pospíšil, Jakob, Odvářka, Pokorný a hostující Federič, Nemec  a Dömötör

Další články