Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí karatisté slavili úspěch na MS v Německu

Olomoučtí karatisté slavili úspěch na MS v Německu
Viktor Skařupa, který zvítězil v kategorii kumite do 45 kilogramů.

foto: Karate Olomouc

15. 11. 2019 - 12:00

Závodnici z Akademie karate Olomouc se ve dnech 31. října až 3. listopadu zúčastnili osmého ročníku World Fudokan karate Championship, který se letos konal v německém Stuttgartu. Olomoučtí závodníci rozhodně nebyli do počtu, odvezli si několik medailí, včetně zlata.

Na tuto světovou vrcholovou soutěž, která uzavírá letošní závodní sezónu vyrazilo 15 závodníků a dva trenéři, kteří také rozhodovali a získali statut mezinárodního rozhodčího, trenérka Darina Škařupová byla jmenována do světové komise rozhodčích pro Fudokan sport na dva roky.

"V obrovské konkurenci 2500 závodníků z 51 světových států závodníci vybojovali 7 medailí. Řada reprezentantů se umístila při velkém počtu závodníků na 5. místech a medaile jim unikla pouze o  kousek. Všichni skvěle reprezentovali svým výkonem naši Akademii a příprava, kterou absolvovali se vyplatila," řekla trenérka a zároveň máma jednoho z medailistů Darina Skařupová, z Akademie Karate Olomouc.

Výsledky:
Viktor Škařupa 1. místo kumite -45 kg,
Filip Matouš 2. místo kumite -35 kg,
Petr Dítě 2. místo kumite -40 kg,
Martin Zachoval 3. místo kumite -50 kg, 3. místo kata,
Michael Hecht 3. místo kumite -63 kg, 3. místo kata,
Klára Škařupová 3. místo kumite -42 kg

"Děkujeme závodníkům za reprezentaci Akademie karate Olomouc, reprezentaci města Olomouce a Olomouckého kraje a za podaný výkon, organizačnímu týmu za organizaci závodníků u tatami a za jejich podporu a trenérovi Liborovi Škařupovi za dlouhodobou a systematickou přípravu závodníků," doplnila.

Další články