Zde může být vaše reklama.

Získali spoustu medailí Olomoučtí veslaři excelovali na kanálu v Račicích

Olomoučtí veslaři excelovali na kanálu v Račicích

foto: Pavlína Žižková

24. 09. 2019 - 12:00

Od pátku do neděle se veslaři VK Olomouc pohybovali na umělé dráze v Račicích, kde bojovali jak o mistrovské tituly, tak o poslední body do konečného pořadí Českého poháru družstev.

Prodloužený víkend 20.-22.9.2019 strávili veslaři VK Olomouc na umělé dráze v Račicích, kde bojovali jak o mistrovské tituly, tak o poslední body do konečného pořadí Českého poháru družstev.

V pátek odstartoval závodní maraton Mistrovstvím ČR ve sprintu a olomoučtí závodníci se rozhodně neztratili, když v konečném součtu vybojovali sedm medailí, z toho tři mistrovské tituly. Na sprintech startovaly pouze kategorie od dorostu výš. O první mistrovský titul se postaraly dorostenky Jana Slepičková, Adéla Brokešová a kormidelnice Tereza Michalčíková ve společenství na osmě. Příjemným překvapením pak bylo vítězství čtyřky žen Veronika Chrbjátová, Emma Benýšková, Pavlína Žižková a Vendula Večeřová, která lehce zaskočila i letošní členky reprezentačního družstva a odsunula je na této rychlé trati až na druhou příčku. Vítěznou sérii pak uzavřeli dorostenci Michal Grivalský, Filip Snášel, Vojtěch Hoskovec, Petr Čížek a korm. Jan Holčák ve společenství na osmě. 

Chrbjátová s Benýškovou následně přidaly stříbro na dvojce žen a na čistě olomoucké kombinované osmě juniorek a žen spolu s Žižkovou, L. Truhlářovou, Zbořilovou, Večeřovou, Ševčíkovou, Michalčíkovou a kormidelníkem Holčákem. Bronz doplnili dorostenci Snášel s Grivalským na dvojskifu a dorostenky J. Slepičková a Brokešová na čtyřce. 

O víkendu pak plynule navázalo Mistrovství ČR družstev, kde už se představila kompletní olomoucká sestava od žactva až po dospělé. Tady si závodníci polepšili a brali osm medailí. Na klasické trati projely vítězně cílem jak osma dorostenek, tak osma dorostenců, a dokázali tak navázat na svůj páteční úspěch. Třetí olomoucké vítězství přidala mladší žačka Sabrina Horáková na skifu. Příliš pozadu nezůstali ani mladší žáci Jan Pospíšil, Štěpán Doubrava, David Skopal, Maxim Weinlich a kormidelník Holčák, kteří byli stříbrní na čtyřce párové.

O čtyři bronzové příčky se zasloužily posádky čtyřek žactva staršího jak děvčat Nikola Langerová, Hana Hockaday, Vendula Hrubá, Ellen Grossertová a kormidelník Holčák, tak chlapců Radovan Šolle, Martin Rygel, Filip Stolín, Jakub Štěpánek a kormidelník Jakub Kukač a čtyřky dorostenek J. Slepičková a Brokešová ve společenství, stejně jako v neposlední řadě dorostenců Štěpán a Matěj Kratochvílovi spolu s Vojtěchem Hoskovcem a Janem Řezáčem. Do velkého finále se i mimo medailové pozice probojovala řada dalších závodníků, kteří sbírali jak cenné body, tak zkušenosti. V celkovém bodování Mistrovství ČR družstev pak obsadil olomoucký klub konečnou devátou příčku, ale přestože si lehce pohoršil, udržel svoji pozici nejlepšího klubu na Moravě.

Další články