Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup První pohárový duel BK REDSTONE skončil prohrou

První pohárový duel BK REDSTONE skončil prohrou

foto: Petr Pelíšek

20. 10. 2022 - 11:21

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ke svému historicky prvnímu utkání v evropských pohárech vyrazilo do Vídně, kde se však v rámci svého vstupu do Alpe Adria Cupu se zlou potázalo - odvezlo si vysokou porážku 99:69.

O všem podstatném se rozhodlo už v první čtvrtině (24:12), s pěti ztrátami Olomoucka. To navíc v obraně nedokázalo odolávat domácím atakům pod koš, útočným doskokům a později ani trojkám. Ve druhé čtvrtině se ještě šest minut drželo pod 15 body manka, ale pak už mu domácí ujížděli stále víc.

„V prvním poločase jsme si zvykali na velmi fyzicky hrajícího soupeře, který nám dělal problémy především na doskoku pod naším košem. Po přestávce to už bylo z naší strany lepší, hráči se s tím dokázali vyrovnat lépe, až na koncovku, kdy už jsme hlavní hráče šetřili na pokračování domácí soutěže. Prohráli jsme se silným protivníkem, který má hodně kvalitní sestavu a je dlouho pohromadě. Pro naše hráče to byla velká zkušenost a pro řadu z nich první setkání s evropským pohárem. Takové zápasy nám určitě pomůžou. Díky nim se můžeme zlepšovat a to nám pomůže i v NBL. To je ostatně jeden z hlavních důvodů, proč jsme chtěli Alpe Adria Cup hrát. Vídeň ukázala, že je favoritem naší skupiny a je hlavním aspirantem na postup do další fáze,“ uvedl Michal Pekárek, dočasný kouč BK REDSTONE Olomoucko.

Další články