Zde může být vaše reklama.

Vyskákaná fotogalerie Vánoční turnaj v Ringu přilákal do Olomouce stovku nadšenců

Vánoční turnaj v Ringu přilákal do Olomouce stovku nadšenců

foto: Kateřina Kuběnová

24. 12. 2019 - 12:00

Na stovku sportovních nadšenců rozdělených do třicetí týmů ve čtyřech výkonostních kategoriích se sešlo v sobotu 21. prosince ve Sportovní hale Univerzity Palackého (UP), aby si společně zahráli hru zvanou Ringo. Během odpoledne proti sobě týmy sehrály desítky zápasů. Akce Vánoční Ringoturnaj UP se letos konala potřetí.

"Sešlo se přes sto účastníků, všichni byli vánočně nalazení a moc si to užili. Někteří nováčci, kteří vyhráli svou kategorii drželi na turnaji ringo, jak se říká kroužku, se kterým se hraje, poprvé," usmíval se spokojeně hlavní organizátor akce Marek Mynář.

"Turnaj je dělaný tak, aby měl šanci vyhrát opravdu každý, hlavně jde ale o to se potkat. Co mě těší je, že kromě Olomoučanů přijeli i soutěžící z Brna, Ostravy a Přerova," dodal. A ti, co přijeli, nezůstali zkrátka ani co se týče cen. Sponzory se v tomto případě staly univerzitní obcho UPoint a Duha Klub Dlažka.

Hlavním organizátorem je skupina Ringo Olomouc, která částečně spadá pod univerzitní iniciativu Zaparkuj - oživujeme veřejný prostor

Co je to Ringo?

Ringo je sportem, který se hraje podobně jako volejbal či házená. Nehraje se ale s míčem, nýbrž gumovým kroužkem, který má vnitřní průměr 17 centimetrů a váží asi 165 gramů. V roce 1959 ho vynalezl Polák Włodzimierz Strzyżewski jako doplňkový sport pro trénink šermířů. Se svým sportem se dostal v roce 1968 na tehdejší letní olympijské hry. Ringo se hraje hlavně v Polsku, kde se konalo v roce 1973 první mistrovství republiky, částečně je rozšířeno i na Slovensku a oblibě se těší také u nás. Cílem hry je dosáhnout, aby kroužek spadl na soupeřově polovině hřiště, hra cvičí ohebnost a rychlé reakce.

Další články