Zde může být vaše reklama.

Jsou ve čtvrtfinále VK Šantovka jde v českém poháru dál

VK Šantovka jde v českém poháru dál

foto: Petr Pelíšek

16. 10. 2023 - 21:54

Po vítězných extraligových duelech nad Olympem Praha a Přerovem chtěly volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP navázat na dobrý start sezony také v Chance Českém poháru. V jeho 2. kole nastoupily na palubovce týmu TJ Ostrava B. A také se dařilo, když potvrdily roli favorita a vyhrály jasně 3:0.

Olomoučanky v první sadě nechaly jen v jeho samotném úvodu vedení svému soupeři, velmi brzy si je však agresivním podáním a kvalitním útokem přetáhly na svou stranu a držely pak až do konce setu, který vyhrály jasně 25:12. Ve druhé části se scénář opakoval, jen Ostrava se držela déle na dostřel, ale v závěru si Šantovka vedení opět v klidu pohlídala a zvýšila po vítězství 25:19 už na 2:0. Ve třetím dějství vedl hostující favorit v úvodu 7:0 a v poklidu duel dovedl do vítězného konce. Olomoucký tým opět po vítězství 25:19 jel zpět na Hanou s vítězstvím 3:0 v kapse.

„Splnili jsme roli favorita, i když jednoduchý zápas to nebyl, protože ostravské béčko bojovalo a nenechalo nám postup zadarmo. Ale pochválím i naše holky, protože soupeře nepodcenily, podaly dobrý výkon a postup jsme si zaslouženě pohlídali,“ řekl k vítěznému pohárovému duelu trenér Olomouce Jan Drešl.

V pátek 20. října hostí VK Šantovka od 17 hodin doma v dalším extraligovém derby VK Prostějov.

TJ Ostrava B - VK Šantovka Olomouc UP 0:3 (-12, -19, -19)

Rozhodčí: Topolánek, Košnovský. Čas: 73 minut. Diváků: 80.

Ostrava B: Ruzsová, Uhlářová, Graczová, Anna Gavlasová, Adamčiková, P. Koloničná, libero: Planková Střídaly: Karlíková, S. Koloničná, Adéla Gavlasová, Polášková.

Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová, libero Chaloupková. Střídala: Šotkovská.

Další články