Zde může být vaše reklama.

Druhá prohra v řadě Volejbalistky VK Šantovka nestačily na Šelmy

Volejbalistky VK Šantovka nestačily na Šelmy

foto: Petr Pelíšek

25. 10. 2023 - 06:54

V předehrávce odloženého 1. extraligového kola se volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP představily na půdě úřadujícího vicemistra, celku Šelmy Brno. Hanačky stále oslabené o zraněnou klíčovou blokařku Nečasovou usilovaly v prvních dvou setech o bodový zisk, koncovky ale vyšly lépe Brnu. V poslední sadě už si Šelmy vcelku v poklidu pohlídaly třísetové vítězství.

Samotný úvod duelu byl vyrovnaný. Nejprve vedly Šelmy, po smeči Fedchukové to bylo zase 8:6 pro Olomouc. Následně domácí hráčky skóre otočily a po dvou neúspěšných útocích Artyshukové to bylo 14:10 pro Brno. Hanačky zase zabraly, Artyshuková esem z podání snižovala na 14:15. A po smeči Farské bylo srovnáno na 17:17. Pak se však olomouckým volejbalistkám přestalo dařit v útoku a domácí celek dotáhl set do vítězství 25:18.

Úvod druhé sady byl opět vyrovnaný, Šelmy jako první získaly mírný náskok, který postupně navýšily až na 17:12. Šantovka znovu zabrala a snížila po smeči Farské na 16:17. Brno však opět odskočilo na rozdíl tří bodů, ale Fedchuková chytrým útokem snižovala na 20:21. Domácí hráčky si v napínavé koncovce náskok přece jen nenechaly vzít, vytlučenou smečí Kelnárové proměnily druhý setbol a vyhrály 25:23.

Ve třetím dějství to vypadalo od úvodu na jasnou záležitost pro domácí. Kapitánka Marková dávala esem na 6:1, trenér hostí Drešl si vzal oddechový čas a jeho svěřenkyně začaly korigovat - Šotkovská snižovala smečí na nadějných 9:12. Artyshuková dalším razantním útokem dávala už na rozdíl dvou bodů (11:13). Brno však zabralo při servisu Širůčkové a zase uteklo na pět bodů. Šelmy šly hlavně na blocích agresivně po bodech a dotáhly zápas do vítězného konce, když vyhrály 25:16 a celkově 3:0.

„Na začátku měl náš výkon dobré parametry, byla tam týmovost, bojovnost. V závěru prvního setu jsme však začali kupit chyby a ztratili jsme ho. Podobné to bylo i ve druhé části, ve třetím dějství už jsme neměli tlak na servisu a chybovali jsme na přihrávce. Dnes jsme se porazili sami,“ zlobil se kouč Olomouce Jan Drešl.

„Nebyl to lehký zápas, v úvodních pasážích setů jsme se tahali bod po bodu, pak jsme si ale vytvořili náskok a set vyhráli. Těší mě výhra a tři body. Výborně zahrála univerzálka Madsenová. Holky opět ukázaly, že chtějí vyhrávat. Podařilo se nám eliminovat ukrajinské hráčky a splnili jsme tak taktiku,“ konstatoval trenér vítězek Jaroslav Vlk.

V sobotu 28. října nastoupí volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP v 5. extraligovém kole shodou okolností opět v Brně - od 18 hodin na palubovce mistrovského Králova Pole.

VK Šelmy Brno - VK Šantovka Olomouc UP 3:0 (18, 23, 16)

Rozhodčí: Trumpeš, Novák. Čas: 76 minut. Diváků: 190.

Šelmy Brno: Šmídová, Širůčková, Marková, Madsenová, Kelnárová, Benediktová, libero Chevaliérová. Střídala: Píchalová.
Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Kořínková, libero Chaloupková. Střídaly: Šotkovská, Chládková.

Další články