Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Volejbalistky VK Šantovka nezvládly koncovku s Olympem

Volejbalistky VK Šantovka nezvládly koncovku s Olympem

foto: Petr Pelíšek

26. 11. 2023 - 20:11

V 11. kole extraligy žen hrály volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP doma proti PVK Olymp Praha. Vyrovnaný bojovný zápas prohrály na pohled hladce nula tři, ale v každé setu ztrácely jen dva míče.

Zápas začal vyrovnaně. Ani jeden tým nechtěl soupeře pustit do trháku a domácí se v této fázi vyrovnali Olympu agresivitou v útoku. Po esu Šimáňové už ale získal hostující celek tříbodový náskok (10:7), a dobrá obrana Pražanek navýšila náskok na pět bodů. Šantovka bojovala, po krásné výměně snížila na 14:17a trenér pražského celku Mitáč reagoval timeoutem. Domácí držela v útoku Artyshuková, která snižovala na 16:19. Potom korigovala střídající hrající asistentka domácího trenéra Pluhařová esem a Šotkovská srovnala na 20:20. Reprezentantka Hodanová ale dvakrát našla díry v olomouckém bloku a Olymp zase získal náskok. Domácí volejbalistky se nevzdaly, Nečasová bodovala na podání a opět bylo srovnáno (23:23). Po esu Hodanové však nakonec bral set Olymp poměrem 25:23.

Druhé dějství bylo ze začátku opět bojem o každý míč. Olymp získal blokem Šmídové se Žákovou vedení 8:5. Po smeči Hodanové to bylo 12:6 pro hosty. Když se domácí nadechovali k dotažená ztráty, pražský tým zlepšil obranu a nepustil Hanačky do hry. Střídající Fedchuková dvěma body z podání snížila na 14:18, domácí volejbalistky se rvaly a kapitánka Nečasová opět při svém podání snížila na 18:20. Rozhodující body hostí pak dělala další reprezentantka Brancuská a Olymp vyhrál opět 25:23.

Ve třetí sadě začal pražský tým od začátku budovat náskok, vedl 7:3 a domácí trenér Drešl si vzal oddechový čas. A Hanačky se dostaly zpět do utkání, kapitánka Michaela Nečasová snižovala na 14:16 a Nowaková smečí už na 17:18. Byl to boj o každý míč, po útoku Farské bylo vyrovnáno (21:21). Dva mečboly si však vybojoval opět hostující celek. Ten druhý využil a po výsledku opět 23:25 vyhrál Olymp na Hané 3:0.

„Oproti minulým zápasům jsme více bojovaly a dotáhly jsme to do těsných koncovek. Ale zase nám tam chybělo pár bodů, hlavně v útoku, kde to opět nebylo dost agresivní, zbytečně jsme vymýšlely a dělaly hodně nevynucených chyb. Nefunguje nám útok a musíme s tím něco dělat. Obrana dnes docela šla, až na některé natažené útoky Olympu, ale ten má opravdu kvalitní hráčky,“ řekla po utkání kapitánka VK Šantovka Olomouc UP Michaela Nečasová.

Domácí trenér Jan Drešl byl rád za bojovnost, ale ke spokojenosti měl daleko. „Všechny tři sety byly jako přes kopírák, bohužel jsme ani jeden nedotáhli k našemu vítězství. Jsem rád, že dnes podal tým bojovný výkon. Nedařilo se nám Olymp zatlačit servisem, soupeřky si výborně nahrávaly a Brancuská to zakončovala dobře.“

A jak viděl zápas kouč Olympu Stanislav Mitáč? „Jsme spokojení s vítězstvím 3:0. Utkání bylo velmi těžké, protože v každém setu končilo o bod 25:23. Nicméně jsme v každé sadě dokázali vést o čtyř až šest bodů, ale vždy jsme si to sami zdramatizovali, když jsme nechali domácí přiblížit se na rozdíl dvou či bodu. Takový ale volejbal je. Vítězství je pro nás na olomoucké horké půdě velmi cenné, vrátili jsme jim porážku z úvodu sezony.“

V dalším kole hraje Šantovka v sobotu 2. prosince od 17 hodin na palubovce Přerova.

VK Šantovka Olomouc UP - PVK Olymp Praha 0:3 (-23, -23, -23)

Rozhodčí: Peloušek, Kubinec. Čas: 88 minut. Diváků: 150.

Olomouc: Shevkeneková, Šotkovská, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová, libero Chaloupková. Střídaly: Pluhařová, Fedchuková.
Olymp: Hodanová, Žáková, Brancuská, Virtová, Šimáňová, Šmídová, libero Dostálová. Střídala: Brichtová.

Další články