Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka podlehly Šelmám

Volejbalistky VK Šantovka podlehly Šelmám

foto: Petr Pelíšek

04. 02. 2024 - 12:49

Ve 21. extraligovém kole hrály volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP  na palubovce brněnských Šelem. A bez dvou hráček základní sestavy, Adély Farské a Wiktorie Nowakové, Hanačky přes bojovný výkon prohrály na hřišti favorita 0:3.

Olomouci chyběla v Brně blokařka Nowaková a smečařka Farská, na liberu pak při záskoku Chaloupkové na postu univerzálky debutovala v základní sestavě Lucie Ryšavá, premiéru si odbyla také střídající Julie Stoppenová.

Zápas začal velmi vyrovnaně, po deseti minutách hry bylo skóre 9:9. Za stavu 11:9 si hostující kouč Jan Drešl vzal první timeout, díky dobrému servisu kapitánky Markové však domácí záhy zvýšili svůj náskok na 15:11 a hosté si brali druhý oddechový čas. Šantovka se držela dlouho v setu, ale Šelmy si náskok nenechaly sebrat, do koncovky šly za stavu 20:15 a nakonec zvítězily bez potíží 25:19.

Ve druhé sadě šly Olomoučanky do vedení 5:2, domácí ale brzy ztrátu stáhli a za stavu 9:7 opět došlo na oddechový čas trenéra Drešla. To Olomouc zvedlo a za stavu 10:12 si naopak vzal time domácí kouč. Po sérii chyb Šantovky se Brno ujalo vedení. Hanačky ale ještě byly schopny set zdramatizovat a dostat se k Šelmám na bod. I díky skvělým blokům ovšem Brno set dohrálo do vítězného konce - 25:20 a 2:0.

Po vyrovnaném vstupu do třetího setu se také zásluhou dvou es Beránkové dostaly domácí Šelmy do vedení 10:5. V dalším průběhu k nějakým výrazným změnám nedocházelo, Brno si drželo náskok a nakonec Šelmy set vyhrály 25:18 a celý duel 3:0.

„Dnešní zápas se mi hodnotí těžko vzhledem k tomu, že jsme indisponováni několika hráčkami základu a odehráli jsme to v šesti a bez libera. Gratuluji soupeři,“ zhodnotil krátce zápas v Brně kouč Olomouce Jan Drešl.

Svého trenéra doplnila Barbora Chaloupková, která nenastoupila na svém tradičním postup libera, ale bojovala všemi silami u sítě: „Hráli jsme dneska v okleštěné sestavě vzhledem k marodce, co teď máme a k úzkému kádru. Šelmy jsme určitě trošku vykolejily, občas i samy sebe, ale nechaly jsme tam všechno a myslím, že se nemáme za co stydět.“

V sobotu 17. února od 16 hodin budou vysokoškolačky hostit v dalším ligovém kole druhý brněnský klub, Královo Pole.

VK Šelmy Brno - VK Šantovka Olomouc UP 3:0 (19, 20, 18)

Rozhodčí: Trumpeš, Dušek. Čas: 75 minut. Diváků: 210.
Šelmy: Šmídová, Janečková, Benediktová, Madsenová, Kelnárová, Širůčková, libero: Chevalierová. Střídaly: Benedikotvá, Beránková.
Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nečasová, Šotkovská, Chaloupková, Artyshuková, libero: Ryšavá. Střídala: Stoppenová.

Další články