Zde může být vaše reklama.

Hanácké derby Volejbalistky VK Šantovka poprvé v sezoně prohrály

Volejbalistky VK Šantovka poprvé v sezoně prohrály

foto: Petr Pelíšek

20. 10. 2023 - 20:36

V předehrávce 4. extraligového kola hostily volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP svého velkého rivala z poslední dekády, tým VK Prostějov. Lídr tabulky potvrdil roli favorita a po hladké výhře 3:0 si z olomoucké palubovky odváží všechny tři body.

Lépe do zápasu vstoupily hostující Prostějovanky. Aktuálně první tým tabulky od začátku zahajovacího setu vedl (0:2, 3:6), domácí celek pouze dotahoval, ale do vedení se nedostal ani jednou. Klíčový únik se hostům povedl před koncovkou (18:20, 18:23) a Prostějov už si závěr pohlídal - 19:25 a 0:1.

Úvod druhé sady přinesl na krátkou dobu první vedení Olomouce v utkání (5:4), ale záhy také desetibodovou sprchu Prostějova při podání jeho kapitánky Bajuszové (8:7, 8:17), po které už se prakticky jen dohrávalo. Domácí družstvo korigovalo až při setbolech hostů (13:24, 16:24), porážce 16:25 už ale nezabránilo.

Také třetí dějství vypadalo obdobně: Šantovka držela s protivníkem krok (0:2, 2:2), iniciativu měl ale Prostějov (9:11, 12:16). Domácí celek se ani v koncovce nedokázal k hostům bodově přitáhnout (15:18, 15:21) a po výsledku 18:25 a 0:3 zapsal první porážku v sezoně.

„S vítězstvím i výsledkem 3:0 jsme nadmíru spokojeni, nečekal jsem, že to bude tak hladké. Základ jsme položili v prvním setu, v němž jsme pozorně a koncentrovaně bránili na síti i v poli a byli jsme agresivní a přesvědčiví v útoku,“ chválil trenér vítězek Michal Matušov.

„Prostějov byl na nás výborně připraven, perfektně plnil úkol pohlídat si naši klíčovou univerzálku Artyshukovou a vycházelo jim to celý zápas. V utkání byly krásné momenty, náš výkon byl bojovný, pochválit za předvedenou hru můžu naše smečařky, ale bohužel to nestačilo,“ konstatoval domácí kouč Jan Drešl.

V úterý 24. října nastoupí volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP v dohrávaném 1. extraligovém kole od 19 hodin na palubovce Šelem Brno.

VK Šantovka Olomouc UP - VK Prostějov 0:3 (-19, -16, -18)

Rozhodčí: Novák, Grabovský. Čas: 82 minut. Diváků: 200.

VK Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Kořínková, libero Chaloupková. Střídala: Šotkovská.
Prostějov: J. Smolková, Loffová, Šunderlíková, Meidlová, Trnková, Bajuszová, libero Pallová. Střídaly: Choletová, Bažóová, Abendrothová, M. Smolková.

Další články