Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka přejely poslední Frýdek-Místek

Volejbalistky VK Šantovka přejely poslední Frýdek-Místek

foto: Petr Pelíšek

20. 01. 2024 - 22:49

V utkání 18. kola extraligy volejbalistek hostil tým VK Šantovka Olomouc poslední celek tabulky Sokol Frýdek-Místek. V listopadu vyhrála Šantovka na palubovce soupeře těsně 3:2, v odvetě to už byla jasná záležitost pro Olomouc a výhra 3:0.

V úvodu duelu se oba celky přetahovaly o vedení, první brejk (12:9) se povedl hráčkám Olomouce, když díky servisům Artyshukové a Farské braly body přímo z podání a ke ztrátám si pomáhaly úspěšnými bloky. Domácí tým pokračoval v nastoleném tempu, po smeči Adély Farské vedl už 18:12. Domácí volejbalistky vyhrály první set jasně 25:15.

Do druhé sady odstartoval lépe Sokol (3:6); na podání se dařilo  Agbolossouové, při servisu kapitánky hostí Struškové to bylo už 4:9 a domácí si vzali oddechový čas. Šantovce se následně podařilo zpřesněnou hrou opřenou opět o kvalitní blok snížit na 10:12. Radit se šli pro změnu hosté a zase odskočili na čtyři body. Hanačky však zabojovaly a před finále setu srovnaly na 19:19. Opět zafungovaly výborné bloky Olomouce, kvalitní servis předvedla Fedchuková a její ukrajinská spoluhráčka Artyshuková zvyšovala esem na 23:21. Setbol vybojovala Farská, sama šla podávat a výhodu proměnila vytlučením frýdeckých bloků Fedchuková - 25:22 a 2:0.

Třetí část utkání zprvu kopírovala začátek druhé, Frýdek se opět dostal díky podání Agbolossouové do vedení 5:1. Domácí vystřídali a právě při podání nové hráčky na hřišti Šotkovské snížili na 4:6. Šantovka zatlačila servisem, Nowaková s Nečasovou vládly na síti a bylo z toho vedení Olomouce 11:8. Domácí si drželi tříbodový náskok, před koncovkou vedli 17:14 a vítězství 3:0 už si nenechali vzít, když třetí set vyhráli 25:20.

„První set jsme dodržovali stanovenou taktiku a byli jsme ve všech herních činnostech nad soupeřem. Ve druhém setu jsme polevili v koncentraci, v obraně, museli jsme soupeře dotahovat, ale podařilo se nám to, holky začaly plnit to, co měly. Ve třetím setu to bylo podobné, ale opět jsme to zvládli v koncovce udržet. Jsem rád, že jsme vyhráli 3:0 a opět musím pochválit za velmi dobrý výkon Wiktorii Nowakovou,“ zhodnotil zápas trenér domácích Jan Drešl.

Nadšená z výsledku byla i kapitánka Šantovky Michaela Nečasová: „Já mám strašnou radost, že jsme dnes vyhrály za tři body a ještě v podstatě lehce 3:0. A jsem ráda, že se nám povedl poslední zápas základní části. Až na nějaké výkyvy nám to fungovalo a věřím, že nám to půjde takto i v nadstavbě. Dnes rozhodl náš kvalitní servis, soupeř nemohl hrát nějaké kvalitní kombinace, hlídaly jsme si je poté na blocích.“

„Velmi těžce se to hodnotí. Zápas nám vůbec nevyšel, vůbec jsme nepřevedli to, co trénujeme. Je to už několikátý zápas, kdy nejsme schopni předvést kvalitu. Dnešní zápas byl odchozený, nedůrazný, nemůžu na tom najít žádné pozitivum,“ hodnotila duel rozladěně trenérka Sokola Alexandra Dedková.

Základní část extraligy zakončila Šantovka UP na šestém místě tabulky a do devítikolové nadstavby hrané systémem každý s každým na jeden zápas vstoupí ve čtvrtek 25. ledna od 17 hodin na palubovce lídra soutěže Prostějova.

VK Šantovka Olomouc UP - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (15, 22, 20)

Rozhodčí: Olt, Lenert. Čas: 81 minut. Diváků: 200.

Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová. libero: Chaloupková, Střídala: Šotkovská.
Frýdek-Místek: Strušková, Dvořáčková, Murillová, Fukalová, Doshková, Agbolossouová, libero Kulova. Střídaly: Petrová, Böhmová.

Další články