Zde může být vaše reklama.

Pouť pohárem skončila Volejbalistky VK Šantovka prohrály v Ostravě

Volejbalistky VK Šantovka prohrály v Ostravě

foto: Petr Pelíšek

18. 01. 2024 - 10:54

Ve čtvrtfinále Chance Českého poháru se volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP představily na palubovce TJ Ostrava. U stejného soupeře dokázaly v prosinci vyhrát v 15. kole extraligy 3:1. Tentokrát se však domácí celek lépe připravil a přes zaváhání ve třetím setu se po vítězství 3:1 raduje z postupu do pohárového Final Four. Olomouckému týmu už tak v této sezoně zůstává pouze extraligová soutěž.

Úvod zápasu vyšel lépe domácí Ostravě, která vedla 8:6 a 16:14, Hanačky se držely na dostřel, ale neustále jen dotahovaly skóre. V závěru se navíc podařilo domácím volejbalistkám odskočit na větší rozdíl a první set tak získaly hladce 25:19.

Ve druhé části šla opět do vedení Ostrava (8:4), vedla ještě 16:15, pak ovšem Šantovka skóre otočila a do závěru šla s vedením 22:20. Následoval ale neuvěřitelný zkrat hostujícího celku, pět bodů v řadě a vítězství Ostravy 25:22, což znamenalo domácí vedení 2:0.

Ve třetím setu bylo skóre dlouho vyrovnané, až se začalo překlápět na stranu hostí. Šantovka zabrala na servisu a začalo se jí dařit na síti. Kapitánka Nečasová dvěma body zvyšovala na 12:9, Ostrava začala chybovat na příjmu a bylo z toho rázem vedení 15:10. Pak začala na bloku kralovat Nowaková, bylo z toho jasné vedení univerzity a ani oddechové časy domácího kouče Pommera nepomohly hostitelkám ke zvratu. Olomoučanky ovládly sadu vysoko 25:12 a snížily na 1:2.

Ve čtvrtém dějství však hostující hráčky nezachytily úvod a Ostrava využila chyb olomouckých hráček na příjmu. Domácí hráčky dokázaly v tísni zahrát míč za blok a obrana Olomouce včas nereagovala, lehké body tak získávali domácí. Hanačky ještě snížily na 11:15, ale Ostrava dirigovaná kapitánkou Skřivanovou už nepřipustila drama. Setbol pak proměnila přímým bodem z podání Kojdová a Ostrava vyhrála 3:1.

„Ostrava byla na nás velmi dobře připravena, bránila dobře na síti i v poli. Nám se nedařilo skládat míče, smečařky se trápily. V rozhodujících chvílích utkání jsme dělali zbytečné chyby na příjmu i na servisu. Pouť v poháru bohužel končí, ale jedeme dál, sezona pokračuje,“ řekl k zápasu trenér hostí Jan Drešl.

V sobotu 20. ledna zakončí Šantovka základní část extraligy domácím duelem proti Frýdku-Místku. Hrát se začne od 17 hodin.

TJ Ostrava - VK Šantovka Olomouc UP 3:1 (19, 22, - 12, 18)

Rozhodčí: Kubinec, Ištvanech. Čas: 120 minut. Diváků: 150.

Ostrava: Kojdová, Mikelová, Kašparová, Skřivanová, Chládková, Hadačová, libero: Slavíková. Střídala: Jedličková.
Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová. libero: Chaloupková, Střídala: Šotkovská.

Další články