Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka s hladkou prohrou

Volejbalistky VK Šantovka s hladkou prohrou

foto: Petr Pelíšek

24. 11. 2023 - 06:52

Volejbalistky VK Šantovka Olomouc hrály v 10. extraligovém kole doma brněnské Šelmy. V zápase s vicemistryněmi se Hanačkám nezadařilo, prohrály ve třech setech.

Olomoucký celek nastoupil v přímém přenosu ČT Sport proti třetímu týmu tabulky agresivně a ujal se vedení 4:1. Brno snížilo, ale Šantovka si držela náskok (8:6, 10:8), domácím hráčkám se dařily smeče a body sbírala hlavně Artyshuková. A právě zablokování ukrajinské blokařky a body z podání hostující kapitánky Markové znamenaly první vedení Šelem 12:10. Náskok hostí rostl dál, obrana Brna zastavila útok domácích a rázem tu bylo vedení Šelem o sedm bodů. Domácímu týmu nepomohly oddechové časy, ani střídání a první set šel za Brnem po jeho jasném vítězství 25:17.

Druhá část začala vyrovnaně, oba týmy se tahaly o každý bod. Hanačky utekly v polovině setu při servisu kapitánky Nečasové na 11:8. Šelmy nenechaly přesným útokem domácí celek odskočit a srovnaly na 13:13. Závěr byl vyrovnaný, za stavu 18:19 podávala domácí nahrávačka Shevkeneková, ale přišla ztráta. A Brno při servisu exolomoucké opory Janečkové získalo rozhodující náskok i druhý set (19:25).

Šantovka Olomouc se snažila získat třetí set, ale domácí družstvo mělo potíže na příjmu a prosadit se přes bloky Śelem bylo pro ně stále těžší. Hosté naopak nápaditým útokem začali postupně získávat navrch. Za stavu 10:13 a poté 13:19 si bral oddechový čas trenér domácích Drešl. Více než zkorigování výsledku se ale Hanačkám nepovedlo a Šelmy vyhrály ve sportovní hale UP jasně 3:0.

Po utkání byla hodně zklamaná z výkonu v přímém přenosu České televize kapitánka Olomouce Michaela Nečasová. „Mrzí nás moc, jak to dnes dopadlo. Mohly jsme podat mnohem lepší výkon. V podstatě vždy do půlky setu jsme se vždy držely, ale pak přišla série chyb na příjmu, na servisu nebo v útoku. V něm nám chyběla agresivita, doufám, že do příštího zápasu to napravíme a zlepšíme,“ plánuje Nečasová.

„Utkání měl soupeř pod kontrolou. My jsme se na duel připravovali, věděli jsme o jejich silných stránkách, ale naše obrana nebyla dobrá. Některé míče byly do postavení, které jsme měli vybrat. Jsem zklamán z přístupu na servisu. Když hrajeme proti silnému celku, tak je základem zkusit je odtáhnout servisem od sítě, a my jsme naopak házeli servisové buchty do sítě. Musíme zamakat a pokusit se další zápas zvládnout lépe,“ byl zklamán výsledkem i výkonem domácí lodivod Jan Drešl.

„Domácí hráčky na nás vyběhly s velkým entusiasmem, hrály v prvním setu velmi dobře, ale postupně jsme se zformovali a začali jsme bránit a hrát to, co jsme si v přípravě na duel řekli. A takovou rutinérskou hrou jsme od prostředku setu soupeřkám utekli. A tak to bylo i v dalších setech, že jsme v koncovkách vždy měli dostatečný náskok,“ zhodnotil utkání trenér Šelem Jaroslav Vlk.

V dalším kole hostí už v sobotu 25. listopadu od 19 hodin Šantovka opět na domácí palubovce Olymp Praha.

VK Šantovka Olomouc UP - Šelmy Brno 0:3 (-17, -19, -19)

Rozhodčí: Velinov, Koutník. Čas: 74 minut. Diváků: 350.

Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová, libero Chaloupková. Střídaly: Kořínková, Šotkovská.
Brno: Šmídová, Janečková, Marková, Madsenová, Kelnárová, Širůčková, libero Chevalierová, Střídala: Benediktová.

Další články