Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka venku prohrály

Volejbalistky VK Šantovka venku prohrály

foto: volejbalolomouc.cz

05. 11. 2023 - 09:40

V 7. kole extraligy hrály volejbalistky VK Šantovka Olomouc v Liberci. Pod Ještědem se Hanačkám nezadařilo, prohrály hladce ve třech setech.

Na začátku prvního setu se zdálo, že ani jeden tým nenechá ten druhý se vzdálit o víc jak jeden bod, ale skvělou sérií Kateřiny Kvapilové na podání se Dukla dostala do vedení 6:2. Hráčky Olomouce se snažily na Duklu dotáhnout, ale domácí celek si svůj náskok udržel a dále navyšoval bodový rozdíl. Dukla set nakonec ukončila vítězně 25:19. Začátek druhého setu byla přetahovaná o každý bod až do stavu 6:6.  Od této chvíle začaly přibývat body jen na straně domácích, a tak za stavu 10:6 si svůj oddechový čas vybral trenér hostí. Oddechový čas hostům pomohl, a když se už olomoucké dotáhly na rozdíl pouhých dvou bodů (11:9). Ale domácí Dukla si náskok ale nenechala vzít a vyhrála i tento set – 25:17. Třetímu setu od samého začátku kralovaly domácí hráčky. Zastavit dobře rozjetý liberecký stroj se pokusil olomoucký trenér oddechovým časem za stavu 8:3, ale vše bylo marné.

„Liberec nás zatlačil servisem. Dařilo se hlavně blokařce Kvapilové, která měla na podání vždy šňůru bodů, a to nás sráželo do kolen. Třetí set byl už naprosto záležitostí domácího celku. Upřímně mu gratuluji,“ řekl trenér Olomouce Jan Drešl.

Ve středu 8. listopadu se olomoucké volejbalistky představí v dohrávce 6. ligového kola na domácí palubovce od 17 hodin proti Ostravě. 

VK Dukla Liberec - VK Šantovka Olomouc UP 3:0 (19, 17, 16)

Rozhodčí: Vachutka, Lenert. Čas: 74 minut. Diváků: 185.

Liberec: Robins-Hardyová, Šulcová, K. Kvapilová, N. Kvapilová, Herdová, Vyklická, libero Kolářová. Střídaly: Formánková, Pragerová, Fixová, Dvořáková.
Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Kořínková, libero Chaloupková. Střídala: Šotkovská.

Další články