Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka zvládly derby hladce

Volejbalistky VK Šantovka zvládly derby hladce

foto: Petr Pelíšek

15. 10. 2023 - 17:56

Ve 3. kole extraligy volejbalistek hostila Šantovka Olomouc po výhře na Olympu Přerov. Olomoucký tým od začátku zápasu diktoval tempo hry, agresivním servisem a útokem vyhrál jasně ve třech setech 3:0.

Olomoucký tým šel ve sportovní hale UP do vedení 3:1, když na podání byla Nowaková, hosté srovnali smečovaným servisem Lazárkové. Pak přišla na podání domácí smečařka Artyshuková, Šantovka vedla 6:3 a přišel první oddechový čas trenéra hostí Vlčka. Domácí družstvo ale stále navyšovalo vedení, po smeči kapitánky Farské a bloku přerovského útoku už vedlo 13:7. Za stavu 16:9 si hosté brali druhý time-out. Střídající Oujezdská z Přerova snížila třemi body z podání na 13:17 a hráčky k lavičce si volal také domácí kouč Drešl. Pomohlo to, kapitánka Farská získala čtyři body a Šantovka vedla o osm. Přerov pak střídáním nahrávaček a agresivním podáním Vajdové snížil na 17:23. Smeč polské hráčky Nowakové přinesl první setbol a podání Shevkenekové zajistilo po vítězství 25:17 set domácímu celku.

V začátku druhé sady vedly pořád mírně Olomoučanky - po ulívce Fedchukové už 7:4. Přerov se držel blízko, ale vysoká Artyshuková mu dělala potíže se svými útoky, a tak domácí tým stále vyhrával o dva či jeden bod, postupně pak navýšil své vedení až na 17:13. Přímým bodem Shevkenekové z podání už to bylo 20:14. Hosté naopak kazili podání a po smeči Artyshukové univerzita zopakovala výsledek z prvního setu - 25:17 a 2:0.

Ve třetím setu Šantovka Olomouc opět od začátku diktovala tempo hry a první body povolila Přerovu až za stavu 5:0. Olomoučanky v hanáckém derby nepouštěly soupeřky do hry, po bloku Nečasové při servisu Farské vedly již 10:4. Přerov měl potíže s příjmem i útokem Olomouce, při podání Shevkenekové to bylo 14:8. McClellanová pak dvěma bloky snížila a hosté se chytali šance. Domácí zabrali a vedli zase 19:13. Přerov ještě snížil na 16:19, ale dva bloky Nečasové daly Olomouci klid.  Zápas zakončila symbolicky smeč nejlepší hráčky domácích Artyshukové, hráčky Olomouce vyhrály 25:21 a celý duel 3:0.

„Zápas nebyl nějak pohledný a byl o chybách na obou stranách. Nám se vždy podařilo v každém setu odskočit a držet náskok. Nicméně vidím u nás ještě spoustu práce a hodně hodin dřiny, abychom se zlepšili a sehráli se,“ řekl k vítěznému utkání trenér Olomouce Jan Drešl.

„My jsme byly dnes agresivnější na servisu. Chtěly jsme s holkama podávat i za cenu občasných chyb riskantně. Přerov měl s naším servisem velké potíže a nám usnadňoval útok i obranu. A přestože ještě nejsme úplně sehrané, tak jsme některé míče dokázaly uhrát a poradily jsme si s tím dobře. Byly jsme dnes díky servisu lepší v poli i v útoku,“ zhodnotila utkání kapitánka Olomouce Adéla Farská.

Už v pondělí 16. října hraje VK Šantovka Olomouc UP druhé kolo Chance Českého poháru na půdě béčka TJ Ostrava. V pátek 20. října pak hostí olomoucký tým od 17 hodin doma v dalším extraligovém derby Prostějov.

VK Šantovka Olomouc UP - Volejbal Přerov 3:0 (17, 17, 21)

Rozhodčí: Hladišová, Ištvanech. Čas: 75 minut. Diváků: 250.

Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová, libero Chaloupková. Střídala: Šotkovská.
Přerov: Kohoutová, Tinklová, Lazárková, McClellanová, Kovačičová, Vajdová. libero: Kulová. Střídaly: Oujezdská, Hůsková, Zatloukalová.

Další články