Zde může být vaše reklama.

Reprezentační smečařka Volejbalistky VK UP posílila Eva Hodanová

Volejbalistky VK UP posílila Eva Hodanová

foto: volejbalolomouc.cz

03. 10. 2019 - 14:00

Vedení mistrovské Olomouce před začátkem nového ročníku na tiskové konferenci naznačilo, že by chtělo doplnit kádr o kvalitní smečařku. „Nezlobte se, ale nemůžu být konkrétní. Pracujeme na tom a dáme vám vědět, jakmile bude všechno dotažené,“ odpověděl na dotaz jednoho z novinářů předseda klubu Jiří Zemánek. Nyní je jasné, že Olomouc posílí reprezentantka Eva Hodanová.

Ta strávila poslední tři ročníky v Německu, kde nastupovala za Drážďany a poslední rok hrála v Postupimi. S ní však před novým ročníkem rozvázala po vzájemné dohodě smlouvu.

„Měla jsem zdravotní problémy. Nikdo z doktorů mi nedokázal pořádně říct, co je jejich příčinou,“ vypráví o nemoci Eva Hodanová. „Teď už se cítím dobře, ale musím dohnat tréninkové manko,“ doplňuje.

Na Hané mezitím sháněli kvalitní smečařku, která by se jim pomohla vyrovnat s četnými odchody, jenž přišly během léta po zisku mistrovského titulu, a tak se společně domluvili.

„Olomouc mi dala příležitost, abych se rozehrála. Já jí to se chci vrátit a dostat se zpátky na úroveň, kde jsem byla dřív. Doufám, že týmu pomůžu k co nejlepšímu umístění,“ přeje si pětadvacetiletá rodačka ze Stříbra.

Cíle mají v Olomouci vysoké. „Chceme obhájit titul,“ prohlásil před novým ročníkem předseda Jiří Zemánek.

 „Samozřejmě jsem to věděla, do jakého týmu jdu. Obhájit titul není lehké a tlak na hráčky vždycky bude. Můžu říct, že jsem na něj zvyklá. V klubech, kde jsem hrála, byl tlak na výsledky poměrně velký,“ nebojí se vysokého očekávání smečařka Hodanová.

Tu čeká v Olomouci i boj o skupinu Ligu mistryň. „Moc se na to těším. Je to prestiž, hrát v evropských soutěžích a velká výzva,“ těší se reprezentační smečařka Eva Hodanová.

Vysokoškolačky do ní vstoupí domácím duelem 22. října s lepším z chorvatsko-ukrajinské dvojice Záhřeb/Južnyj.

Nyní se však musí koncentrovat na domácí extraligu, v níž už dnes Olomouc hostí od 17 hodin nedaleký Šternberk.

Další články