Zde může být vaše reklama.

Pětisetová bitva Volejbalistky VK UP vyhrály v Přerově po tie-breaku

Volejbalistky VK UP vyhrály v Přerově po tie-breaku

foto: Petr Pelíšek

21. 11. 2022 - 16:54

V sobotním zápas 12. kola UNIQA extraligy žen hrály volejbalistky VK UP Olomouc v Přerově. Domácí hráčky dokázaly po dvou prohraných setech dovést utkání až do tie-breaku, ve kterém pak vyhrálo hostující družstvo. Olomouc se po vlažnějším začátku sezony rozehrála a již se posunula na druhé místo tabulky.

Postavení v tabulce favorizovalo hráčky VK UP, které ve čtvrtek před sobotním duelem zvítězily v domácí hale nad Přerovem 3:1. Do utkání lépe vstoupily olomoucké volejbalistky, když se po vyrovnaných setech ujaly vedení 0:2. Přerovanky ovšem zbraně nesložily a odvážnou hrou se dokázaly vrátit do utkání, vyrovnat na 2:2 a vynutit si tie-break. V něm rozhodovaly byl úspěšnější olomoucký tým.

„Myslím si, že to byl velice napínavý zápas. Bylo nám jasné, že Přerov bude doma velice silný s fanoušky za zády a že to pro nás bude velmi těžké utkání, navíc v tom sledu zápasů, které jdou někdy dvakrát až třikrát do týdne. Samozřejmě jsem rád za vítězství, ale musím říct, že jsme měli vyhrát 0:3, protože ve dvou setech jsme ztratili koncentraci, takže pro mě to je spíše ztráta bodu, ale jsem rád za výhru a gratuluji soupeři k výkonu,“ řekl trenér VK UP Olomouc Martin Hroch.

Volejbal Přerov – VK UP Olomouc 2:3 (22:25, 21:25, 25:19, 27:25, 13:15)

Rozhodčí: Kavala, Ištvanech. Diváků: 305

Přerov: Atanasova, Dlouhá, Zatloukalová, Lazárková, McClellan, Kovačić, libero Kulová. Střídaly: Köhlerová, Hůsková, Baláková.

Olomouc: Šepeľová, Mostsitska, Rajlić, Herdová, Kneiflová, Galvão, libero Slavíková. Střídaly: Tinklová, Borovcová, Körmendyová.

Další články