Zde může být vaše reklama.

Skvělý víkend Volejbalistky VK UP vyhrály v sobotu i v neděli

Volejbalistky VK UP vyhrály v sobotu i v neděli

foto: Petr Pelíšek

15. 11. 2022 - 15:07

Výtečný víkend mají za sebou volejbalistky VK UP Olomouc. Hrály v sobotu i v neděli a v obou zápasech zvítězily. Nejprve si doma poradili s pražským Olympem, pak vyhrály pětisetovou bitvu v Prostějově.

Hanačky nejprve vybojovaly výhru doma. První set nad Olympem vyhrály, pak hosté srovnali, ale následně na palubovce existovalo jen jedno družstvo. „Jsem moc rád za tři body, protože jsme čekali těžký zápas. Olymp před námi porazil Prometey i Ostravu a byl v laufu. O to víc mě těší, že jsme potvrdili předchozí domácí výhru proti Frýdku-Místku. Musím říct, že holky až na výpadek a nekoncentrovanost ve druhém setu celý zápas dobře odpřihrávaly a výborně si vedly obě nahrávačky, které se skvěle doplnily,“ řekl Martin Hroch, trenér VK UP Olomouc.

To v neděli v Prostějově to bylo větší drama. Nakonec hanácké derby skončilo vítězstvím VK UP v pátém setu. „Neměli jsme lehký začátek soutěže a hodně se hledali, museli jsme si říct některé tvrdší věci, jak by měl náš volejbal vypadat. V Prostějově celý tým perfektně tahal za jeden provaz a chci holkám pogratulovat, protože na takovou hru, co jsme předvedli, se dívá opravdu dobře. V bouřlivé atmosféře jsme podali skvělý výkon a dokázali jako první porazit lídra ligy,“ uvedl Hroch.

Víkendové výsledky VK UP Olomouc
VK UP Olomouc - PVK Olymp Praha 3:1 (18, -18, 17, 19)
Rozhodčí: Kubinec, Peloušek. Čas: 94 minut. Diváků: 300.
Olomouc: Šepeĺová, Moscická, Rajlićová, Herdová, Körmendyová, Galvãová, libero Kulová. Střídaly: Tinklová, Borovcová, Kneiflová.
Olymp: Virtová, Žáková, Kopáčová, Kalhousová, Šimáňová, Poloučková, libero Pešková. Střídaly: Brancuská, Šmídová, Dostálová, Brichtová.
VK Prostějov - VK UP Olomouc 2:3 (-22, 20, -22, 25, -8)
Rozhodčí: Horký, Novák. Čas: 123 minut. Diváků: 350.
Prostějov: Bajuszová, Kvapilová, Faltínová, Silva, Smolková, Löffová, libero Stavinohová. Střídaly: Meidlová, Nováková.
Olomouc: Tinklová, Šepeĺová, Moscická, Rajlićová, Herdová, Kneiflová, libero Kulová. Střídaly: Slavíková, Borovcová, Galvãová.

Další články