Zde může být vaše reklama.

UNIQA extraliga žen Volejbalistky VK UP vypadly s Prostějovem ve třech zápasech

Volejbalistky VK UP vypadly s Prostějovem ve třech zápasech

foto: Petr Pelíšek

01. 04. 2023 - 15:15

Třetí zápas čtvrtfinále play-off UNIQA extraligy žen byl posledním v soutěžním ročníku pro volejbalistky VK UP Olomouc. V Prostějově prohrály hladce ve třech set a sezóna pro ně konči.

Třetí vzájemný duel v hale Národního sportovního centra Prostějov byl přitom dlouho jasný, až ve třetí sadě se dění na palubovce zdramatizovalo. Ale ne natolik, aby si mírné favoritky nepohlídaly překvapivě suverénní postup do semifinále.

„Samozřejmě velká radost, protože jsme už před utkáním cítili, že bychom dnes mohli celou sérii rozhodnout. Nicméně jak ukázal třetí set, trochu jsme se toho lekli. Holky už asi myslely na to, že je postup blízko, a začaly zbytečně často samy kazit. Nakonec ale rozhodly chyby Olomouce jak na podání, tak v útoku. A my jsme v pravou chvíli znovu zabrali, kromě zmíněného výpadku podali dobrý týmový výkon. Naše dnešní vítězství i úspěch v celé sérii je podle mě zasloužený,“ řekl trenér Prostějova Miroslav Čada.

„Gratuluji soupeři k postupu. Věřil jsem, že sérii víc zdramatizujeme. Nejvyrovnanější však bylo hned první utkání tady v Prostějově, kde jsme vedli dva jedna. Bohužel jsme pak prohráli a z úvodního zápasu si odnesli negativní věci, které se projevily v dalších dvou. To třetí jsme si odpálili sami hlavně na servisu, až během třetího setu jsme se trochu stabilizovali. Ale znovu ztracená koncovka, celkově jsme udělali strašně moc chyb, které soupeř tolik nedělal, proto jde zaslouženě dál,“ uvedl trenér VK UP Martin Hroch.

VK Prostějov – VK UP Olomouc 3:0 (25:20, 25:16, 25:23)

Rozhodčí: Trumpeš., Hladišová. Diváků: 470. Konečný stav série: 3:0.

Prostějov: Löff, Bajusz, J. Smolková, Trnková, Silva, Meidlová, libero Stavinohová. Střídala: M. Smolková.

VK UP Olomouc: Herdová, Kneiflová, Đapić, Borovcová, Körmendyová,Galvão, libero Slavíková. Střídaly: Šepeľová, Tinklová, Rajlič, Mostsitska, Weidenthalerová.

Další články