Zde může být vaše reklama.

Těžký zápas Volejbalistky VK UP zvítězily na Olympu

Volejbalistky VK UP zvítězily na Olympu

foto: Petr Pelíšek

10. 11. 2019 - 16:35

Desátým kolem vstoupila dlouhodobá část extraligy volejbalistek do fáze odvet. Univerzita Palackého Olomouc se představila na palubovce pražského Olympu a na další výhru se pořádně nadřela, když zvítězila až ve zkrácené hře 3:2.

Ve Vršovicích v hale Olympu do utkání lépe vstoupily hostující hráčky (2:5), ale Olymp zlepšil servis a nejenže srovnal, ale dostal se i do dvoubodového vedení (11:9, 16:14). Vše spělo do dramatické koncovky, domácí tým si pomáhal servisem a dostal se do vedení 24:22. Univerzita ale uhrála tři body za sebou a setbol byl na její straně. Po dvou dalších výměnách však získal první dějství Olymp poměrem 27:25.

Do druhé části nastoupily důrazně před chvílí neúspěšné vysokoškolačky a rychle vedly 6:1 a 8:2. Domácí hráčky opět přitlačily na servisu a podařilo se jim stáhnout na 8:10. Poté Olymp přece jen vyrobil několik nevynucených chyb, které hosté tvrdě trestali, navíc začali převyšovat Pražanky v obraně na síti a zvítězili snadno 25:17.

Třetí set byl podobný jako druhý; Univerzitu Palackého táhla hlavně Orvošová, Olymp bojoval, ale na každý bod se moc nadřel a sám se srážel zbytečnými chybami. Hanačky postupně navyšovaly svůj náskok (9:15) a strojovou hrou se dobraly k témuž úspěšnému výsledku jako v předchozí sadě.

Olymp ovšem zmobilizoval všechny své síly a vstoupil do čtvrtého setu famózně (6:1). Náhle se mu vše dařilo a i doposud neomylný obhájce titulu rázem dělal chyby. Za stavu 19:11 to vypadalo na jasný průběh setu pro Pražanky. Univerzita však tvrdě dotahovala, Olymp znervózněl, ale od stavu 20:17 přece jen zabral a po výsledku 25:19 dotáhl utkání do tiebreaku.

V něm domácí výběr dobře začal a vedl 3:0. Potom předvedla zázračný zákrok v poli hostující kapitánka Dudová a dostala Olomouc do hry. Hosté získali zpět sebevědomí a drtili Olymp tvrdým servisem a nekompromisním blokem. Po velkém obratu tak získali rozhodující pátý set a s ním i dva body.

„Opět jsme odehráli těžký zápas. Olymp hrál v prvním setu velmi odvážně na útoku, hlavně Denysovovou jsme téměř neubránili. V další fázi její výkon kolísal, což nám hodně pomohlo. Byl to pro diváky výborný zápas se šťastným koncem pro nás,“ oddechl si olomoucký kouč Petr Zapletal.

„Blahopřeji hostům k vítězství, přestože jsme hráli dobře, vyhráli zaslouženě. V prvním setu jsme hráli odvážně a agresivně. Povedla se nám uhrát těžká koncovka prvního setu, ale ve druhém a třetím jsme byli horším týmem. Byli jsme dobře připraveni, ale hlavní rozdíl byl v univerzálních hráčkách. Vyrovnaný zápas, divákům se líbil a potvrzuje se to, že liga je velice vyrovnaná,“ konstatoval trenér Pražanek Stanislav Mtáč.

Ve středu 13. listopadu se vysokoškolačky poprvé v této sezoně zapojí do nového ročníku Českého poháru. V jeho čtvrtfinále, kam byly jako obhájkyně titulu nasazeny přímo, je čeká od 17 hodin tým Sokola Šternberk.

PVK Olymp Praha - VK UP Olomouc 2:3 (25, -17, -17, 19, -9)

Rozhodčí: Grabovský, Marschner. Čas: 118 minut. Diváků: 210.

Olymp: Ovečková, Denysovová, Purchartová, Kalhousová, Komárková, Šimáňová, libero Pešková. Střídaly: Fomenková, Černá, Jakuškinová.
Olomouc: Hodanová, Trnková, Orvošová, Kazačenková, Stružková, Dudová, libero Stavinohová. Střídaly: Handleyová, Burbeljuková, Ambrožová.

Další články