Zde může být vaše reklama.

Mají další body Volejbalistky VK UP zvítězily venku

Volejbalistky VK UP zvítězily venku

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2019 - 10:12

Po návratu z ukrajinské pohárové mise čekal volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc zápas 9. kola domácí extraligy v Přerově. Vysokoškolačky sice potřebovaly na výhru čtyři sety, povinnost ale splnily a přivezly tři body.

V úvodním dějství přerovského duelu hostující favoritky nepustily domácí tým ani jednou do vedení. O body Přerova se na začátku starala hlavně Kukučová, na druhé straně se prosazovaly Michalíková, Hodanová a Orvošová. V koncovce, kdy se mohly domácí volejbalistky nadechnout k náporu, udělaly dvě po sobě jdoucí chyby na servisu a o tuto možnost přišly.

V druhé sadě se přerovský celek dostal do vedení a pustil ho jen na dvě výměny uprostřed setu. Závěr však už režírovaly domácí Ruseková spolu s Kotlabovou. Olomoučanky přežily tři setboly, když Řihošková poslala servis mimo hřiště, podobně útočila Kotlabová a následoval dvoják Tinklové. Následující opravu při zakončení zvládla domácí kapitánka a bylo srovnáno na 1:1.

Nadějnou pozici si vybojovaly Přerovanky ve střední části třetí sady, když vedly 11:8. Jenže dvě laciné chyby znovu nakoply hosty. Hodanová pak dvěma esy nahlodala domácí sebevědomí a tříbodový náskok před koncovkou přinesl potřebný klid pro favorita. Set uzavřel povedený blok Olomoučanek.

Začátek čtvrtého dějství Přerovu utekl a za stavu 1:6 po šňůře servisů Hodanové to s jeho nadějemi vypadalo zle. Jenže domácí tým se dokázal vrátit do hry a při vyrovnaném skóre 16:16 bylo vše opět otevřené. Následovala ovšem další bodová série univerzity tentokrát při podání Struškové (16:21) a závěr už si hosté pohlídali - 21:25.

„Mysleli jsme si, že to dnes budeme mít jednodušší, ale narazili jsme na těžkého soupeře. Měli jsme lepší obranu a blok. V určitých fázích jsme si pomohli servisem, a to rozhodlo. Ale Přerov hrál velmi dobře,“ uznal kouč vysokoškolaček Petr Zapletal.

„Myslím, že dnes jsme fanouškům předvedli lepší volejbal. Ale uděláme chyby, kterých soupeř využije a dohraje si zápas. Sázeli jsme i na to, že po těžkém programu to nebude mít lehké, a to se potvrdilo. V důležitých momentech, kdy potřebujeme odservírovat, uděláme ve třetí sadě ze šesti podání čtyři chyby. Ale věřím, že tento zlepšený výkon budeme předvádět i ve druhé části soutěže. Nemáme se za co stydět, ale musíme v důležitých momentech přestat dělat laciné chyby,“ konstatoval přerovský trenér Radim Vlček.

Ligové odvety načnou Olomoučanky v sobotu 9. listopadu od 17 hodin v Praze na Olympu.

Volejbal Přerov - VK UP Olomouc 1:3 (-20, 23, -17, -21)

Rozhodčí: Slezák, Kavala. Čas: 96 minut. Diváků: 270.

Přerov: Ruseková, Oestreichová, Kotlabová, Kukučová, Davisová, Zatloukalová, libera Vaňková, Šádková. Střídaly: Semerádová, Řihošková, Tinklová, Burešová.
Olomouc: Hodanová, Bezhandolská, Orvošová, Michalíková, Strušková, Handleyová, libera Stavinohová, Kulová, Střídaly: Kazačenková, Dudová.

Další články