Zde může být vaše reklama.

Jdou na Prostějov Volejbalistky VK uzavřely dlouhodobou část prohrou

Volejbalistky VK uzavřely dlouhodobou část prohrou

foto: Petr Pelíšek

17. 03. 2023 - 09:33

Výsledky 33. kola UNIQA volejbalové extraligy žen 2022/23 ještě zamíchaly konečným pořadím základní části na 4. – 6. místě. Díky vítězství v Prostějově poskočily na čtvrté místo brněnské Šelmy, pátá příčka patří po výhře nad Šternberkem pražskému Olympu, na šestou pozici nakonec spadly po prohře s Královým Polem olomoucké vysokoškolačky. Ty čeká na úvod vyřazovací části souboj s Prostějovem.

V pohledném a dramatickém utkání měl nakonec o něco více navrch hostující tým, který si díky výhře 3:1 udržel druhou příčku před play-off, v němž narazí na Ostravu. Vysokoškolačky spadly na šesté místo a čeká je Prostějov.

„Do zápasu jsme vstoupili hodně nervózně, protože si všichni uvědomovali, co je ve hře. Podle toho to také ze začátku vypadalo, byla tam spousta chyb, bloků v síti a zkažených servisů. V koncovce jsme se z tohoto stavu dostali a potvrdili to ve druhé sadě, v níž celý tým perfektně plnil pokyny. Pro mě je nepochopitelný začátek třetího setu, kdy nikdo z našeho družstva nebyl ve hře, a celá šestka byla zralá na vystřídání. Čtvrtou část jsme i přes konečnou prohru měli paradoxně téměř celou pod kontrolou až na jednu rotaci, ve které jsme dostali pět bodů, a Brno už si pak závěr zkušeně pohlídalo. Prohráli jsme, soupeři gratuluji k vítězství a jako pozitivum před play-off beru to, že jsme si dokázali, že umíme hrát vyrovnaně i se silnými soupeři,“ řekl olomoucký trenér Martin Hroch.

„Po nevydařeném prvním setu jsme zapnuly na sto procent, vyrovnaly a pak už to byl pěkný zápas. Bohužel jsme neuspěly v koncovkách. Ve čtvrtém setu si hosté pomohli střídáním na servisu, my jsme se nedokázaly dostat z jednoho postavení, a to byl asi rozhodující moment,“ uvedla Veronika Tinklová kapitánka VK UP Olomouc.

VK UP Olomouc - VK Královo Pole 1:3 (21:25, 25:14, 18:25, 23:25)

Rozhodčí: Ostranský,Olt. Diváků: 300.

VK UP Olomouc: Šepeĺová, Mostsitska, Rajlić, Herdová, Kneiflová, Galvão, libero Slavíková. Střídaly: Weidenthalerová, Tinklová, Borovcová, Đapić.
Kr. Pole: Kuníková, Hrušecká, Borrero, Bukovská, Koulisiani, Nikolova, libero Digrinová. Střídaly: Stojković, Kamasová, Rožnovjaková, Pelikánová.

Další články