Zde může být vaše reklama.

UNIQA extraliga žen Začíná play-off, chystá se hanácké derby

Začíná play-off, chystá se hanácké derby

foto: Petr Pelíšek

24. 03. 2023 - 16:24

UNIQA extraliga žen dospěla do finální fázi soutěžního ročníku. V sobotu začíná play-off a tím i boj o medaile. Volejbalistky VK UP Olomouc čeká derby s Prostějovem.

Z třetího místa jde do čtvrtfinále obhájce loňského titulu VK Prostějov, jeho soupeřkami budou vysokoškolačky z Olomouce. „Myslím, že se společně s naším krajským rivalem nemáme čím překvapit. Těší mě, že je v Prostějově tolik hráček, které znám buď z reprezentace, nebo z předchozích společných sezon, ať už se jedná o Trnkovou, Bajusz, Kvapilovou, Stavinohovou či Silvu. Nepochybuji ale o tom, že trenér Čada nás má rovněž výborně zmapované. Souboj bude zajímavý,“ řekl trenér VK UP Olomouc Martin Hroch.

„S Olomoucí máme v probíhající sezóně o něco horší vzájemnou bilanci, totéž loni. Na druhou stranu my jdeme do play-off z lepší výchozí pozice a máme tak výhodu otevřít sérii doma. Tyhle věci z dlouhodobé části se však teď víceméně mažou, čtvrtfinále začíná od nuly. A rozhodne lepší momentální forma, kdo vypjaté zápasy o všechno zvládne na vyšší úrovni po všech stránkách. Věříme, že to budeme my i s podporou našich fanoušků,“ řekl kouč Prostějova Miroslav Čada.

První zápasy čtvrtfinále play-off:
Sobota 25. března
16.30: VK Šelmy Brno – PVK Olymp Praha
17.00: VK Prostějov – VK UP Olomouc
18.00: VK Dukla Liberec – TJ Sokol Frýdek-Místek
19.00: VK Královo Pole – TJ Ostrava

Další články