Zde může být vaše reklama.

Házenkářská sobota Zora bude slavit stovku

Zora bude slavit stovku

foto: Petr Pelíšek

29. 08. 2019 - 10:53

Házenkářský klub DHK Zora Olomouc letos slaví 100. Výročí založení. Oslavní den klub organizuje v sobotu 31.sprna, to je na Zoře připraven program pro příznivce házené od rána do večera.

Začínat se bude v 10 hodin. Od 14.00 bude hrát áčko Zory zápas interligy, pak bude od 16.30 následovat utkání legend Zory Olomouc. V tom se představí hráčky, které se podílely na mistrovských titulech v letech 2002/03, 2003/04 a 2007/08. Samozřejmě nezapomínejme na titul z roku 1966/67 avšak tento úspěch a mnoho dalších za uplynulé roky si více klub připomene při vyvrcholení oslav výročí, a to na slavnostním galavečeru, který se bude konat 13. prosince.

Připraveno je bohaté občerstvení, fotokoutek, házená na vozíku, sportovní disciplíny pro všechny věkové kategorie, malování na obličej, skákací hrad a také výstava historických fotografií. Slavit se bude v areálu Zory, na venkovní program je vstup zdarma.

První tým DHK Zora Olomouc vstoupí do nové sezony interligy domácím zápasem proti Porubě. Už potřetí v řadě nastoupí oba soupeři v zahajovacímu zápasu, po remíze v ročníku 2017/18, v minulém roce doma Hanačky nad svými soupeřkami dokázaly vyhrát (19:17) asi by se nezlobily, kdyby se jim některý z výsledků podařilo znovu zopakovat. Domácí družstvo má za sebou tvrdou přípravu a několik přípravných duelů s regionálními interligovými týmy a dva turnaje když v obou případech skončily jen těsně za slovenským Duslo Šala, v Olomouci podlehly o jedinou branku a na turnaji v Šaľe dokonce s domácím celkem uhrály po velmi kvalitním vyrovnaném výkonu remízu, a skončily opět druhé, jen o skóre za domácími favoritkami.

Olomoucká děvčata se v obou případech musela obejít bez zraněných Salašové a Žáčkové, které utrpěly v přípravných utkáních a bez Trumpešové, které končila zahraniční studijní stáž ve Slovinské Lublani. Proti minulé sezoně odešla Markéta Hurychová do polského Lubinu a Lucie Severová ukončila činnost, naopak ze Slavie Praha se po roce vrátila Tereza Fryčáková a z dorostu byly přeřazeny Markéta Protivánková a Bětka Krůpová.

Soupeřky Hanaček zaměřily pozornost v přípravě na soupeření převážně s polskými celky a byla většinou úspěšná. Trenér Dušan Daniš má k dispozici především silnou skupinu vysokých spojek převážně s reprezentačními zkušenostmi – Andrýsková, Desortová, Polášková, Smetková, silná je také skupina pivotmanek v čele s reprezentantkou Konečnou. Velmi silná je také dvojice urostlých brankařek Ukrajinka Krebs a Múčková, kterou doplňuje impulsivní Roháčková.

Program sobotních oslav DHK Zora:
- Začátek akce 10:00
- Disciplíny a aktivity pro děti 10:00 -14:00
- Mobilní stánek Bulzajz – házení sekerou 10:00 – 14:00
- V dopoledním čase utkání dorostenek v rámci přípravného turnaje
- Utkání A-týmu Zory – MOL liga 14:00 (DHK Zora Olomouc – DHC Sokol Poruba)
- Utkání legend Zory 16:30
- Ukázka házené na vozíku 17:30
- Skákací hrad ZDARMA – celý den
- Občerstvení + pivo a limo – celý den
- Malování na obličej – celý den
- Malá výstava fotografií – celý den
- Fotokoutek – celý den
- Konec akce 21:30

Další články