Zde může být vaše reklama.

Interliga házenkářek Zora mění trenéra, povede ji Fabíková

Zora mění trenéra, povede ji Fabíková

foto: Petr Pelíšek

13. 06. 2023 - 15:05

Házenkářky DHK Zora Olomouc získaly ve druhé sezóně v řadě bronzové medaile. Obhájit loňské třetí místo se Hanačkám letos povedlo pod vedením trenéra Libora Malínka. Ten už ovšem dál pokračovat nebude, po šesti letech na lavičce skončil. Jeho roli převezme Lucie Fabíková, legenda nejen Zory, ale i celé české házené, asistovat jí bude Jan Bělka.

„Sezóna se nakonec povedla. Šli jsme do ní bez šesti hráček té předchozí, tým hodně omladil. V některých zápasech byl věkový průměr kolem dvaceti let, což je hodně málo. Měli jsme kolísavé výsledky, nebylo to stabilní, ale v závěru a kýženém play-off se nám to podařilo. V semifinále jsme s Mostem nesehráli špatná utkání, jsem rád, že jsme souboj o třetí místo zvládli,“ uvedl Libor Malínek. U družstva už nebude dál pokračovat. „Naznačil jsem už na začátku roku, že jsem u týmu šest let a změna by měla nastat, byla by ku prospěchu. Myslím, že po tak dlouhé době už jsou nějaké stereotypy, uzrálo ve mně to, že by ke změně mělo dojít. A jsem strašně rád, že se to zakončilo medailí,“ podotkl Malínek.

Dvakrát bronzového Malínka na lavičce DHK Zora Olomouc nahradí Lucie Fabíková. „Těším se na to moc, jinak bych to nedělala. Je to pro mě návrat do velké házené. Přitom na jaře už jsem chtěla skončit definitivně, ale pak se to vyvinulo jinak. Děvčata mě hodně zaujala, hrozně mě to pohltilo, zase to bude něco jiného, než trénovat děti a mládež,“ řekla Fabíková.

V nové sezoně se nová trenérka Zory bude muset obejít bez nejlepší střelkyně, Natálie Kuxova totiž přestoupila do Mostu. „Navázat na dvě předchozí bronzové sezóny nebude rozhodně jednoduché, laťka je vysoko. V týmu je mnoho šikovných mladých hráček, vidím v něm obrovský potenciál. To je také důvod, proč se na tu práci tolik těším. Samozřejmě také přijdou nějaké posily, doufám, že se nám odchod Kuxové podaří zacelit,“ podotkla Fabíková.

Další články