Zde může být vaše reklama.

Dámy skončily páté Zora se rozloučila jasnou výhrou nad Plzní

Zora se rozloučila jasnou výhrou nad Plzní

19. 05. 2019 - 19:35

Poslední zápas sezony sehrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma proti Plzni. Obě týmům už o nic nešlo, Dámy měly jasné páté místo a hosté naopak to, že se s interligou loučí a sestupují.

„Myslím, že tabulkově už to bylo před zápasem rozhodnuto a u obou družstev byla namotivovat holky těžké. Chtěli mít tu sezónu už za sebou. Jsem rád, že u obou družstev se nikomu nic nestalo a že se to obešlo bez zranění. Já jsem pořád holky hecoval, aby ten zápas nějak zvládly. Určitě by se mi nelíbilo, kdyby se ten poslední zápas prohrál. Vítězství se podařilo, ale samozřejmě výtky tam jsou a to hlavně v proměňování šancí. Naše spojky se dnes moc neprosadily. Myslím si, že konec zápasu se odehrál v poklidu,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

„Dnešní utkání už bylo samozřejmě jen z povinnosti. K utkání jsme přijeli bez některých hráček, které mají studijní povinnosti, a tím bylo trochu utkání poznamenáno. Nicméně si myslím, že se utkání odehrálo v poklidném tempu. My jsme bohužel udělali asi 19 technických chyb, po kterých nás Olomouc potrestala ihned z rychlého útoku a tak navýšila odskok ve skóre hned v prvním poločase. Utkání se v druhé půli už jen dohrávalo. My jsme dali šanci všem hráčkám, které během soutěže nedostávaly tolik prostoru. Olomouci gratuluji k setrvání v soutěži a výkonu v play out,“ řekl Richard Řezáč, trenér DHC Plzeň.

DHK Zora Olomouc – DHC Plzeň 25:18 (12:5)

Nejvíce branek: Patrnčiaková 8, Salčáková 5, Hurychová 3 - Galušková 6, Bušauerová 2, Formanová 2, Poslední 2, Nosková 2. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/1. Vyloučení: 4:5. Diváci: 110.

Další články